IKEA müüs Venemaa tehase kohalikule ettevõttele

PM Majandus
Copy
Suletud IKEA kaubanduskeskus Peterburis.
Suletud IKEA kaubanduskeskus Peterburis. Foto: Maksim Konstantinov

 Tehing toimub enam kui aasta pärast seda, kui nad peatasid oma tegevuse Venemaal Ukraina sõja tõttu.

 

Rootsi mööblihiid IKEA teatas esmaspäeval, et müüs oma Venemaal Novgorodi linnas asuva tehase kohalikule ettevõttele, vahendab Reuters.

IKEA peatas kõik jaemüügi- ja tootmistegevused Venemaal vahetult pärast seda, kui Moskva saatis 24. veebruaril väed Ukrainasse. IKEA jätkas eelmisel suvel lühiajaliselt internetimüüki ja osa ettevõttest haldab Venemaal endiselt 14 MEGA kaubamärgiga kaubanduskeskust.

Kohalik meedia teatas veebruaris, et enamiku IKEA kaupluste omanik Ingka Group on hakanud otsima ostjaid kaubanduskeskustele.

«(Novgorodi tehase) müügiprotsess on olnud struktureeritud ja etapiviisiline, et leida uus omanik, kellel on tugev plaan ja võime äri arendada,» ütles Inter IKEA Group Reutersile.

Tehas müüdi kohalikule äriühingule Invest Plus, kelle omanikuks on juhtiva kodumaise laminaatide ja köögitööpindade tootja Slotexi tegevjuht ja kaasomanik.

Novgorodi tehas oli Invest Plusi sõnul IKEA endistest Venemaa tootmisüksustest suurim, mis suutis toota aastas üle 7 miljoni kapi ja köögimööbliühiku.

Ettevõte on säilitanud tehase töötajaskonna ja teatas, et tagab töökohad vähemalt aastaks. Loodetakse, et tootmine jätkub täies mahus järgmise kahe-kolme kuu jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles