USA esitas Binance'ile ja selle asutajale süüdistused

Copy
Binance.
Binance. Foto: Reuters/ScanPix

USA võimud esitasid esmaspäeval süüdistused krüptovaluuta platvormile Binance ja selle asutajale Changpeng Zhaole mitmete väidetavate rikkumiste eest.

 

USA tururegulaatori CFTC juht Rostin Behnam ütles, et süüdistused Binance'i vastu on osa kampaaniast tuvastada ja peatada rikkumised muutlikul ja kõrge riskiga digivaraturul.

Süüdistused olid suunatud Zhaole, keda tuntakse ka tema Twitteri hüüdnime CZ all, ja kolmele üksusele, mis moodustavad tema krüptoimpeeriumi.

«Aastaid teadis Binance, et nad rikuvad CFTC reegleid, töötades aktiivselt selle nimel, et raha voolaks ja vältida nõuete täitmist,» ütles Behnam oma avalduses.

«See peaks olema hoiatus kõigile digitaalsete varade maailmas, et CFTC ei salli USA seaduste tahtlikku vältimist,» lisas ta.

Süüdistusakt süüdistab Binance'i selles, et nad ei ole järginud standardeid, mida nõutakse tuletisinstrumentide turgudel tegutsevalt ettevõttelt.

Alates 2019. aasta juulist on «Binance'i vastavuskontroll on olnud ebaefektiivne,» öeldi avalduses.

Zhao juhtimisel suunati Binance'i töötajaid ja kliente vastavuskontrollist mööda hiilima, «et maksimeerida ettevõtte kasumit,» lisas regulaator.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles