FOTOD ⟩ Saksamaa ühistranspordis valitseb täna täielik kaos

PM Majandus
Copy

Saksamaal valitseb täna ühistrandpordis kaos, sest ametiühing Verdi on kutsunud hoiatusstreigile, et töötajate palgatingimusi parandada. 

Lennud Frankfurdi ning Müncheni lennujamaast ei välju, samuti ei välju raudteefirma Deutsche Bahn rongid. 

Saksamaa õhu- ning raudteetranspordi töötajad on ühinenud Prantsusmaa nii Suurbritannia kolleegidega ning võitlevad kõrgema palga pärast, kirjutab Bloomberg. Samuti on streiki kaasatud mõned sadamad. Enam kui 2,5 miljonit Saksamaa teenuste sektori töötajat esindav ametiühing Verdi nõuab avaliku sektori töötajatele 10,5-protsendilist palgatõusu.

Bloomberg kirjutab, et reisijad said kaosemaigu suhu juba pühapäeval, kui lennufirma Lufthansa pidi tehniliste probleemide tõttu osa lende tühistama. Euroopa suurim lennufirma on viimastel kuudel streikide tõttu kõvasti kannatanud.

«Palju ühendusi on ka igapäevasekt tühistatud, sest rongid ei saa personalipuuduses sõita,» rääkis ametiühingu EVG juht Martin Burkert enne streiki. «Olukord halveneb, sest raudtee- ning transpordifirmad jooksevad personalist tühjaks, kui palkasid märkimisväärselt ei tõsteta,» lisas ta.

EVG ei plaani lihavõtete ajal streikida.

Valitsus on pakkunud töötajatele 5-protsendilist palgatõusu ning ühekordset maksuvaba 2500 euro suurust toetust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles