Aasta ettevõtja näeb Eestis suurt võimalust

PM Majandus
Copy
EY Eesti Aasta Ettevõtja 2023 Kristjan Maruste.
EY Eesti Aasta Ettevõtja 2023 Kristjan Maruste. Foto: Karli Saul

EY Eesti Aasta Ettevõtja 2023 tiitli pälvis Kõu Mobility grupi asutaja ning omanik Kristjan Maruste.

Kõu Mobility gruppi kuulub Comodule OÜ, mis toodab elektroonikaseadmeid elektrijalgratastele ja -tõukeratastele ning elektritõukerattaid. Kõu gruppi kuuluvad ka kaks elektritõukeratta brändi Tuul ja Äike ning alates 2023. aastast ka elektrijalgrataste tootja Ampler.

«Kristjan Maruste soov teha suuri ja õigeid asju annab lootust, et hetke probleemid on tuleviku võimalused ning roheline, jätkusuutlik maailm pole pelgalt unistus, vaid ainult aja küsimus. Tema visioon kombineerituna meeletu energiaga seda ellu viia ja kaasata oma meeskonda sellel teekonnal tähendab, et see on alles algus,» sõnas EY Eesti partner Ranno Tingas.

«Kristjan Maruste esindab Eesti uut ettevõtjate põlvkonda, kelle jaoks meie väike riik pole mitte «liiga väike turg», vaid hoopis superhea stardiplatvorm suurde maailma,» märkis žüriiliige Reet Roos.

Aasta ettevõtja konkursi finaali jõudsid peale Kristjan Marustele ka Oixio AS-i ja Columbus Eesti AS-i asutaja Ivo Suursoo, HUUM-i omanik Siim Nellis, Thermoarena OÜ looja Vahur Pindma ning Modular Technologies OÜ asutaja Vilve Vene.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles