Omniva Rae valla logistikakeskus kasvab kaks korda suuremaks

PM Majandus
Copy
Omniva logistikakeskus Rae vallas.
Omniva logistikakeskus Rae vallas. Foto: Omniva

Posti- ja logistikaettevõte Omniva kuulutas välja hanke oma logistikakeskuse laiendamiseks, et suurendada Rae valla keskust pea 11 000 ruutmeetri võrra.

Rae vallas Rukki teel asuv Omniva logistikakeskus valmis 2018. aasta lõpus ning seal on tootmis- ja laoruumide all koos abiruumidega ca 13 000 m2. Seal sorteeritakse üle 90 protsendi pakkidest automatiseeritud sorteerimisliinil. Laiendus on vajalik selleks, et tuua Tallinnast Pallasti tänavalt vananenud hoonest ära perioodika, kirjade ja reklaami sorteerimisliin.

Ettevõtte juhatuse liikme Kristi Undi sõnul on logistikakeskuse laiendamine lähiaja üks suurimaid investeeringuid. «Loome tervikliku keskuse, kus kasvavate pakimahtude juures on ligi 24 000 ruutmeetril piisavalt ruumi ja kõik vajalik saadetiste kiireks ning automaatseks sorteerimiseks,» ütles Unt.

Omniva operatsioonide juhi Evert Rööpsoni sõnul otsitakse usaldusväärset kogenud partnerit. «Hanke võitjal tuleb projekteerida kõigile kaasaja tehnilistele tingimustele vastav logistikakeskuse juurdeehituse põhiprojekt ja siduda see olemasoleva hoonega,» märkis Rööpson.

Kuna logistikakeskus saab suure osa vajaminevast elektrienergiast päikesepaneelide vahendusel, siis tuleb süsteemide projekteerimisel arvestada energia ja teiste ressursside säästliku kasutamise nõuetega. Hoone juurde on ette nähtud ka elektriautode laadimistaristu – Omniva posti- ja pakiveo elektriautode arv suureneb tänavu poolesajani.

Hankepakkumusi oodatakse 4. aprillini. Kui kõik sujub plaanipäraselt, siis valmib juurdeehitus 2024. aasta lõpuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles