Tallinnas algasid suvised teetööd

BNS
Copy
Sadamasse viiva trammiliini rajamisega seotud teetööd Laikmaa ja Gonsiori tänaval
Sadamasse viiva trammiliini rajamisega seotud teetööd Laikmaa ja Gonsiori tänaval Foto: Mihkel Maripuu

Kolmapäeval käivitati esimene suvist asfaltbetoonsegu tootev tehas ning Tallinna Teede AS-i remondibrigaadid alustasid pealinna teede ja tänavate freesimist ja asfalteerimist.

Tänavuses linnaeelarves on tänavate hooldusremondiks 9,6 miljonit eurot, millest aasta kahe esimese kuuga kulus talvistele remonttöödele 1,6 miljonit eurot, teatas linnavalitsus neljapäeval.

Sel nädalal alustatakse suvise asfaldiseguga hooldusremonti Laagna ja Peterburi teel. Seejärel jätkuvad tööd Smuuli teel, Narva maanteel, Tähesaju ja Kärberi tänaval. Tänavune hooldusremondi kava ja maht kinnitatakse hiljemalt 1. maiks.

Nagu mitmel varasemal aastal, pööratakse erilist tähelepanu kõnniteedele, teatas pressiesindaja.

Tallinna abilinnapea Vladimir Svet märkis, et esmajärjekorras tehakse töid magistraalidel ning ühistranspordiga seotud tänavatel. «Kortermajade läheduses üritame sättida nii, et öösel häiritaks elanikke minimaalselt. Suurtel magistraalidel omakorda remonditakse teid eelkõige öösiti, et liiklust võimalikult vähe takistada,» lausus Svet.

Löökauke parandatakse pealinnas aastaringselt, kuid talveperioodil tehakse seda talveasfaldiga, mis tuleb ilmade soojenedes taas eemaldada ja suvisega asendada. Asfalditehase käivitamiseks on vaja, et ööpäevane keskmine temperatuur tõuseb viie plusskraadini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles