Modera plaanib kaasata üle poole miljoni euro

PM Majandus
Copy
Modera juht Raido Toonekurg.
Modera juht Raido Toonekurg. Foto: Raul Mee

Nasdaq alternatiivturul First North noteeritud Eesti päritolu automüügi tarkvarafirma Modera plaanib aprilli alguses korraldada teise aktsiate avaliku pakkumise ja kaasata üle poole miljoni euro Skandinaavias laienemiseks.

«See on planeeritud kaasamine – oleme poolteist aastat tagasi börsile tulles antud lubadused täitnud ja ületanud ning nüüd on aeg teha teine kaasamine eesmärgiga laiendada oma tegevust välisturgudel,» märkis Modera juhatuse esimees Raido Toonekurg.

«Meil on oma toode, oleme ise peatöötvõtja ning veame piirkonnas automüügi digitaliseerimist. Tehnoloogiasektori aktsiad on täna maas, Modera väärtuse kasvu kinnitab enam kui kahekordne kasv,» lausus Toonekurg.

«Raha kaasamisel plaanivad osaleda ettevõtte juhid ning suuremad aktsionärid. Samuti on mitmed aktsionärid näidanud huvi osaleda, kuna jooksvalt pole võimalik osta turult soovitud kogust Modera aktsiaid,» märkis Toonekurg.

31. märtsil aktsionäride üldkoosolekule esitatava plaani kohaselt läheks 3.–14. aprillini toimuvale avalikule pakkumisele kokku 120 000 Modera lihtaktsiat, täiendava huvi korral on emitendil õigus aktsiate arvu suurendada. Ühe aktsia hind on plaanide kohaselt 4,5 eurot, pakkumise eeldatav maht ulatub 540 000 euroni.

2021. aasta oktoobris toimunud Modera aktsiate esmane avalik pakkumine märgiti üle, ettevõte kaasas 1700 investorilt ligi kaks miljonit eurot. Modera muutis vabalt kaubeldavaks viiendiku oma aktsiatest ning otsustas kasutada aktsiate arvu suurendamise võimalust ja jaotada investoritele kavandatust enam, kokku 301 000 aktsiat.

Möödunud aastal saavutas Modera tulude 51 protsendi suuruse kasvu, ettevõtte tulud ulatusid 1,63 miljoni euroni. Selle aasta märtsis teatas Modera, et saavutab kasumlikkuse varem kui planeeritud – järgmise aasta asemel selle aasta lõpuks. Algselt plaanitud 635 000-eurose kahjumi asemel plaanib Modera selleks aastaks 365 000 euro suurust kasumit. Samuti ületab ettevõte oma käibeprognoosi, mis hinnanguliselt jõuab aasta lõpuks 2,78 miljoni euroni.

Automüügi tarkvara ettevõtte Modera pakub tehnoloogilist platvormi, mille kaudu ühendatakse autotootjad, maaletooja, edasimüüjad ja kliendid. See võimaldab muuta automüügi digitaalseks ning jälgida kogu protsessi tehasest kliendini. Praeguseks tuleb Moderale jooksvat tarkvara renditulu 14 riigist.

Modera süsteemi kaudu on eri riikides müüdud üle 67 000 sõiduki, mille tehingute rahaline väärtus ulatub 2,2 miljardi euroni. Eestis on ettevõte saavutanud 60-protsendilise turuosa. Modera tooteid kasutavad Toyota, Volkswagen, Renault, BMW, Mini, Ford, Nissan, Kia, Fiat, Jaguar, Land Rover, Jeep, Volvo, Mazda ning Mercedes-Benzi maaletoojad ja edasimüüjad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles