Üllatus ⟩ JPMorgan ostis suures koguses niklit, mis osutus tavalisteks kivideks

PM Majandus
Copy
JP Morgan Chase'i peakontor New Yorgis.
JP Morgan Chase'i peakontor New Yorgis. Foto: Mike Segar

JPMorgan Chase hoidis Wall Street Journali andmetel laos kive, arvates, et tegemist on nikliga.

Londoni metallibörs (LME) paljastas Hollandi sadamalinnas Rotterdamis asuvas laos üllatava segaduse. Lao operaator kaalus kotte, mis pidid sisaldama 54 tonni niklit, kuid avastas, et need olid täis tavalisi kive. Tuleb välja, et JPMorgan Chase on nende kottide õnnetu omanik, teatab Wall Street Journal, viidates asjaga kursis olevatele inimestele.

Kui need oleksid sisaldanud niklit, oleksid kotid praeguste hindade juures olnud väärt 1,3 miljonit dollarit, mis oleks moodustanud 0,14 protsenti niklivarudest, vahendab Bloomberg. Kuigi see tähendab, et segadusel on suhteliselt väike mõju metalliturgudele, seab see LME lepingute turvalisuse kahtluse alla. «Skandaalidest räsitud tööstusharus peetakse LME lepinguid vaieldamatult turvalisteks,» kirjutas Bloomberg.

LME teatas kõigepealt segadusest eelmisel reedel, kuid ei avalikustanud kottide omanikku ega ladu, kus neid hoiti, vahendab The Wall Street Journal. JPMorgan Chase ostis kotid väidetavalt aastaid tagasi ja on endiselt aktiivne suurmetallidega kaupleja. 

Tõenäoliselt kannab segaduse tõttu tekitatud rahalist koormat nii JPMorgan Chase kui ka lao omanik ja haldaja, kuna nad vastutavad metalli kontrollimise eest lattu sisenemisel ja selle hoidmise eest, kuni see asub laos.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles