Kinnisvaramaakler: maakleritöö pole ainult uste avamine

Aimur-Jaan Keskel
, majandusajakirjanik
Copy
Kinnisvaramaakler Edit Nael
Kinnisvaramaakler Edit Nael Foto: Sergei Zjuganov / City Property

Kinnisvaramaakleri ameti kohta levivad müüdid, et sellega saab kerge vaevaga raha teenida ning majanduslanguses maakleritel sageli tööd ei ole. Maakleri tööd jälgides selgus, et edukas kinnisvaramüüja töötab sageli kuus päeva nädalas ning praegune majanduslangus kinnisvaraturgu veel oluliselt ei mõjuta.

Kohtun City Property kinnisvarabüroo maakleriga, et rääkida kinnisvaramaaklerite tööst ja uurida, kuidas praegune majanduslangus nende tööd mõjutab. Tallinna kesklinnas, Tartu maanteel võtab mind heatujuliselt vastu maakler Edit Nael. Ta näitab mulle kontorit ja tutvustab kolleege. Avatud kontoris on umbes 10 inimest, kellest viimane liitus meeskonnaga ligi kaks kuud tagasi. Kontoris on suur saal, koosolekutetuba ja tagaruum, kus asub köök ja pehmete diivanitega puhkenurk, kus paistab silma suur akvaarium, kus ujub mitu värvilist kala.

Vestleme maakleriga suurest saalist eraldi koosolekuteruumis. Ta on väga jutukas ja vastab küsimustele pikalt ja põhjalikult. Samas küsib korduvalt ka minu teadmiste ja arvamuste kohta, mitte ei pea pikki monolooge. Ta ütleb naeratades, et ta pole tavaline introvertne eestlane, kuna tal on Soome juured. Ta vanaisa on soomlane, kes asus Eestisse elama peale teist maailmasõda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles