Kohus külmutas Volkswageni Venemaal asuvad varad

PM Majandus
Copy
Volkswageni tehas Venemaal Kalugas.
Volkswageni tehas Venemaal Kalugas. Foto: Evgenia Novozhenina

Venemaa kohus külmutas kõik Volkswageni varad Venemaal, selgus Reutersi nähtud kohtudokumentidest.

Volkswagen oli üks paljudest välismaistest autotootjatest, kes peatasid tegevuse Venemaal pärast seda, kui lääneriikid kehtestasid Moskva suhtes enneolematuid sanktsioone Ukraina konflikti tõttu.

Volkswagen on püüdnud müüa oma Venemaa tehast Kalugas, mis asub Moskvast lõunas. Tehas, mille tootmisvõimsus on 225 000 sõidukit aastas, on alates 2022. aasta märtsist seisnud suletuna.

Volkswagen ja Venemaa tööstusministeerium teatasid, et tehase müügi kohta ei ole veel otsust tehtud pärast seda, kui selle kuu alguses teatati, et autode edasimüüjakontsern Avilon kavatseb tehase osta.

Vene autotootja GAZ, kellega oli sõlmitud leping, et Volkswageni sõidukid toodetakse Nižni Novgorodi tehases, oli kaevanud Saksa ettevõtte kohtusse lepingu rikkumise pärast seda, kui Volkswagen lõpetas lepingu augustis.

GAZ hindas oma kahjusid seoses lepingu lõpetamisega ligikaude 16 miljardi rubla (195 miljonile euro) suuruseks.

Esmaspäeval nõustus Venemaa kohus külmutama kõik Volkswageni varad Venemaal, kuni vaidlus GAZiga on lõppenud, selgus kohtudokumentidest, mis omakorda takistab VW püüdlusi oma tegevuse lõpetamiseks Venemaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles