Women Go Tech programm kutsub naisi tehnoloogiasektorisse

PM Majandus
Copy
Naine kontoris. Pilt on illustratiivne.
Naine kontoris. Pilt on illustratiivne. Foto: Andrea Piacquadio / Pexels

Naistele tehnoloogiavaldkonnas mentorlust pakkuv organisatsioon «Women Go Tech» laieneb Eestisse. Nüüd saavad lisaks programmi käivitanud leedulannadele võimaluse IT-sektoris karjääri võimalusi avastada ka Kesk- ja Ida-Euroopa naised.

Eriti oodatud on Ukraina naised, kuna programmis osalemine võimaldab neil tutvuda uute ja paljutõotavate võimalustega, mis aitavad neil tööturule integreeruda. Karjäärivõimalusi tehnoloogiamaailmas plaanitakse sel aastal tutvustada kokku 25 000 naisele.

«Women Go Tech» kaasasutaja Žydrūnė Vitaitė sõnul pakub programm sel aastal õppuritele kaht professionaalset kaugõppe programmi. Esimene on sessioonidel põhinev avastusprogramm (Discovery Program), mis on üldisem sissejuhatus tehnoloogiasektori karjäärivõimalustest. Teine on kiirendusprogramm (Acceleration Program), mis põhineb mentorlusel, ja aitab osalejal kiiremini valitud valdkonda sisse elada.

Registreerimine on avatud 22. märtsini. Rohkem infot ja registreerumise võimaluse leiab organisatsiooni kodulehelt.

Teretulnud võimalus palgalõhe vähendamiseks

«Soorollid, kodune kasvatus ja Eesti haridussüsteem ei võimalda naistel konkureerida parimatele erialalistele töökohtadele tehnoloogiavaldkonnas. Kõik initsiatiivid on teretulnud, mis seda probleemi edukalt vähendavad,» leiab IT-ettevõtja ja palgalõhe vähendamise aktivist Taavi Kotka.

Eesti võrdõigusvoliniku Christian Veske sõnul on algatused, mis toovad rohkem naisi info- ja kommunikatsioonitehnoloogia sektorisse, olulised nii riigile, ettevõtetele kui ka töötajatele.

«Euroopa Soolise Võrdõiguslikkuse Instituut (EIGE) on välja arvutanud, et kui saavutada STEM – teadus, tehnoloogia, inseneriteadus, matemaatika – valdkonnas sooline tasakaal, siis kasvaks ELi sisemajanduse kogutoodang aastaks 2050 kuni 9,6 protsenti,» ütles Veske.

«Loomulikult ei saa tähelepanuta jätta seda, et tehnoloogiasektoris makstakse keskmisest kõrgemaid töötasusid ning seetõttu naiste suurem osalemine seal aitaks kindlasti kaasa naiste majandusliku iseseisvuse suurenemisele ja soolise palgalõhe vähenemisele,» lisas Veske.

Viimase kuue aasta jooksul on «Women Go Tech» programmides osalenud umbes 11 000 leedulannat. Üle 600 programmis osalenud naist alustasid hiljem oma karjääri IT- või inseneeria valdkonnas. Organisatsioon «Women Go Tech» teeb koostööd tehnoloogiaettevõtetega üle maailma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles