Telia sulges Läänemaal 3G-võrgu

BNS
Copy
Nokia 3310. Pilt on illustratiivne.
Nokia 3310. Pilt on illustratiivne. Foto: Ove Maidla / Scanpix

Esmaspäeval, 13. märtsil sai Läänemaast esimene maakond, kus Telia oma 3G-võrgu sulges.

Nüüdsest langeb põhirõhk Läänemaal uuemate 4G- ja 5G-tehnoloogiate kasutamisele, ent nende kõrval jääb toimima ka 2G-võrk, teatas Telia.

Suuremal osal Läänemaa inimestest on juba olemas VoLTE toega telefon, millega saab helistada 4G-võrgus, selgitas Telia tehnoloogiajuht Andre Visse. Tema kinnitusel kulges 3G-võrgu sulgemine maakonnas sujuvalt ning kliendid suhtusid sellesse mõistvalt. 

Vana telefoniga saab ikka helistada

Selliseid telefone, mis 3G-võrgu sulgemise järel kasutuks muutuvad, sisuliselt pole, sest telefonid, mis suudavad töötada nii 2G- kui ka 3G-võrgus, jätkavad peale 3G-võrgu sulgemist tööd 2G-võrgus. Nende telefonidega saab endiselt nii helistada, sõnumeid saata kui ka kõnesid vastu võtta.

«Mobiilse interneti kasutamisega on olukord küll veidi keerulisem, kuna 2G-võrk ei võimalda pakkuda ligilähedaseltki sellist andmesidekiirust, nagu näiteks 3G. Seepärast julgustame kliente, kes kasutavaid veel 2G/3G-seadmeid – sealhulgas netipulgad ja tahvelarvutid – võtma kasutusele uuemaid 4G-toega seadmeid,» soovitas Visse.

Telia 3G-võrgu sulgemise kava

31. märtsil Pärnu- ja Raplamaal

30. aprillil Harjumaal

31. mail Tallinnas

30. septembril Ida- ja Lääne-Virumaal, Hiiu- ja Saaremaal

31. oktoobril Viljandi-, Jõgeva- ja Järvamaal

30. novembril Tartu-, Valga-, Põlva- ja Võrumaal

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles