Putin Vene miljardäridele: patriotism peab olema tähtsam kui kasum

PM Majandus
Copy
Venemaa president Vladimir Putin.
Venemaa president Vladimir Putin. Foto: MIKHAIL METZEL/SPUTNIK/KREMLIN POOL

Vene president Vladimir Putin kutsus neljapäeval Venemaa miljardäre üles seadma patriotismi kasumist ettepoole, paludes neil investeerida Venemaasse, et toetada majandust Lääne sanktsioonide vastu, vahendab Reuters.

 

Pöördudes isiklikult Venemaa ärieliidi poole esimest korda pärast seda päeva, mil ta saatis oma väed Ukrainasse eelmise aasta 24. veebruaril, ütles Vladimir Putin neile, et nende roll ei ole ainult raha teenimine, vaid ka ühiskonna toetamine.

«Vastutustundlik ettevõtja on tubli Vene riigi kodanik, kes mõistab ja tegutseb selle huvides,» ütles Putin. «Ta ei peida varasid välismaale, vaid registreerib ettevõtted siin, meie riigis, ja ei muutu sõltuvaks välisriikide ametivõimudest.»

Ta kiitis üldsõnaliselt neid ettevõtjaid, kes hoolitsevad oma töötajate eest ja suunavad oma anded mitte ainult kasumi teenimisele, vaid ka üldsuse hüvanguks.

Koosolekul osales oligarhide koorekiht, kelle hulgas oli näiteks Oleg Deripaska, Vladimir Potanin, Aleksei Mordashov, German Khan, Viktor Vekselberg, Viktor Rashnikov, Andrei Melnitšenko ja Dmitri Mazepin, kelle huvid ulatuvad metallidest ja pangandusest kuni väetisteni.

Paljud neist suurärimeestest on lääs pannud sanktsioonide alla, mida Putin on kasutanud argumendina, et kodus investeerimine on turvalisem. Eelmisel kuul ütles ta ärijuhtidele, et tavalised venemaalased ei tunne nende jahtide ja paleede konfiskeerimise suhtes mingit sümpaatiat.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles