Vaata järele ⟩ Selgus EY aasta ettevõtja

PM Majandus
Copy

EY Aasta Ettevõtjaks pärjati täna Kõu Mobility grupi asutaja Kristjan Maruste.

 

Täna õhtul anti Proto avastustehases EY Eesti Aasta Ettevõtja 2023 tiitel Kõu Mobility grupi asutajale ning omanikule Kristjan Marustele.

Kõu Mobility gruppi kuulub Comodule OÜ, mis toodab elektroonikaseadmeid elektrijalgratastele ja -tõukeratastele ning elektritõukerattaid. Kõu gruppi kuuluvad ka kaks elektritõukeratta brändi Tuul ja Äike ning alates 2023. aastast ka elektrijalgrataste tootja Ampler.

EY Eesti Aasta Ettevõtja 2023 Kristjan Maruste.
EY Eesti Aasta Ettevõtja 2023 Kristjan Maruste. Foto: Karli Saul

«Kristjan Maruste soov teha suuri ja õigeid asju annab lootust, et hetke probleemid on tuleviku võimalused ning roheline, jätkusuutlik maailm pole pelgalt unistus, vaid ainult aja küsimus. Tema visioon kombineerituna meeletu energiaga seda ellu viia ja kaasata oma meeskonda sellel teekonnal tähendab, et see on alles algus,» sõnas EY Eesti partner Ranno Tingas.

«Kristjan Maruste esindab Eesti uut ettevõtjate põlvkonda, kelle jaoks meie väike riik pole mitte «liiga väike turg», vaid hoopis superhea stardiplatvorm suurde maailma,» märkis žüriiliige Reet Roos.

Aasta ettevõtja konkursi finaali jõudsid peale Kristjan Marustele ka Oixio AS-i ja Columbus Eesti AS-i asutaja Ivo Suursoo, HUUM-i omanik Siim Nellis, Thermoarena OÜ looja Vahur Pindma ning Modular Technologies OÜ asutaja Vilve Vene.

EY Eesti Aasta Ettevõtja 2023 žüriisse kuulusid Aavo Kokk, Kaidi Ruusalepp, Helo Meigas, Meelis Atonen, Reet Roos, Viljar Arakas ning EY Eesti Aasta Ettevõtja 2022 Kuldar Väärsi.

Eestis on Aasta Ettevõtjat valitud 2008. aastast. EY Eesti Aasta Ettevõtja konkursi eesmärk on tunnustada kirge ja tahtejõudu, mis peitub Eesti ettevõtjates, ning seda mis tahes erasektori osast. Tiitlivõitja esindab Eestit EY Maailma Aasta Ettevõtja konkursil Monacos.

Eelmiste aastate võitjad:

2022. aasta – Kuldar Väärsi (Milrem Robotics)

2021. aasta – Priit Kallas (Iglucraft)

2020. aasta – Kaarel Kotkas (Veriff)

2019. aasta – Tõnis Kaasik (Ecometal)

2018. aasta – Martin ja Markus Villig (Bolt)

2017. aasta – Arno Kütt ja Peep Kuld (Cleveron)

2015. aasta – Jevgeni Kabanov (ZeroTurnaround)

2014. aasta – Jüri Raidla (Ellex Raidla Advokaadibüroo)

2013. aasta – Peeter ja Priit Rebane (BDG Holdings)

2012. aasta – Ruth Oltjer (Chemi-Pharm)

2011. aasta – Priit Alamäe ja Taavi Kotka (NortalS)

2010. aasta – Peter Hunt (Wendre)

2009. aasta – Indrek Sepp (Pristis)

2008. aasta – Jaan Puusaag (Krimelte)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles