KARJÄÄRIPÖÖRE ⟩ Müügiesindaja majanduskriisi ajal tehtud töökohavahetustest: kukkusin täiesti mutta

Aimur-Jaan Keskel
, majandusajakirjanik
Copy
Podcasti "Karjääripööre" külaline Reio Karik.
Podcasti "Karjääripööre" külaline Reio Karik. Foto: Sander Ilvest / Postimees / Scanpix

Ehitusvärvide müügiesindaja Reio Karik tegutseb sarnasel ametikohal juba üle kümne aasta, kuid eelmise majanduskriisi ajal pidi ta oma töölt lahkuma ja paar aastat harjumuspärasest palju tagasihoidlikumate tingimustega töökohtadel tegutsema. Postimehe taskuhäälingus «Karjääripööre» meenutas ta oma värvikaid töökogemusi.

Karik asus müügiesindaja tööle 2006. aastal. Ta koondati 2009. aastal alanud majanduskriisi tõttu, ning lisaks sai puhkusereisil raske põlvevigastuse. Seejärel oli ta aasta aega kodusel ravil. Kui ta sai tööle tagasi minna, võeti ta esialgu tööle lattu, kus ta pidi tegema lihtsamaid töid, näiteks ulatama teistele tööriistu. «Kukkusin täiesti mutta,» sõnas ta.

Ühe aasta töötas ta ka Tabasalu Rimi laos.

Saates kirjeldas Karik, kuidas ta harjupärasele tööle tagasi pääses ja mida sellel teekonnal õppis. «Asendamatuid inimesi pole olemas,» ütles Karik saates.

Saatekülaline Reio Karik (paremal) ja saatejuht Aimur-Jaan Keskel (vasakul).
Saatekülaline Reio Karik (paremal) ja saatejuht Aimur-Jaan Keskel (vasakul). Foto: Sander Ilvest / Postimees / Scanpix

Postimehe taskuhäälingus «Karjääripööre» vestleme inimestega, kes on teinud oma tööelus suure muutuse – on lahkunud harjumuspäraselt töölt ja hakanud tegutsema uues valdkonnas. Räägime nende endisest ja praegusest tööst ja karjääripöörde põhjustest. Saadet juhib ajakirjanik Aimur-Jaan Keskel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles