Graafik Nafta odavneb, kuid hinnalangus läheb Eesti tanklatest esialgu mööda (4)

Erkki Erilaid
Copy
Tankimine.
Tankimine. Foto: Tairo Lutter

Brenti toornafta hind on nädalaga kukkunud USA Silicon Valley Banki kokkuvarisemisele järgnenud üleilmse turbulentsi tõttu seitse protsenti, kuid hinnalanguse mõju Eesti tanklatesse koheselt ei kandu.

Kuigi diislikütuse ja bensiini hinnatrend Euroopa hulgiturul on pigem alla ja pisut on euro suhtes odavnenud ka dollar, siis Eesti kütusemüüjad hindade langetamist hetkel ei plaani.

Circle K mootorikütuste hinnastamisjuht Indrek Sassi rääkis, et maailmaturgude toornafta hinnad on viimase kolme kuu jooksul olnud väga volatiilsed, kõikudes 78-89 dollari vahemikus barreli eest. «Reaktsioonina maailmaturu hindade langusele, langes Eesti tanklates mootorikütuse jaehind juba veebruari alguses, mil toornafta barrel maksis sarnaselt umbes 80 dollarit. Peale seda on nafta hinnad püsinud valdavalt kõrgemal tasemel, kuid jaehindadesse see tõus jõudnud ei ole. Seega mootorikütuse jaehinnad on viimaste kuude vältel reageerinud küll maailmaturu hinnalangusele, kuid maailmaturu vahepealne hindade tõus Eesti jaehindades kajastunud ei ole,» selgitas Sassi, miks hinnad praegu tanklates ei muutu.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles