Finantsinspektsioon leidis Swedbank Liisingus puudusi

PM Majandus
Copy
Swedbanki kontor
Swedbanki kontor Foto: Ints Kalnins

Finantsinspektsioon (FI) tegi Swedbank Liising ASile ettekirjutuse, kuna tuvastas minetusi tarbijakrediidi andmist puudutavates sise-eeskirjades.

Swedbank Liising ASi kontrolli eesmärk oli hinnata ettevõtte krediidivõimelisuse hindamise metoodika ja selle rakendamise korra vastavust seaduse nõuetele. Muu hulgas kontrollis inspektsioon, kuidas krediidiandja tarbija kohta infot kogus ja talle krediiti andis. Kontrolliti eelmise aasta juulis ja augustis sõlmitud tarbijakrediidilepingute krediiditoimikuid ja samal ajal krediidivõimelisuse hindamist reguleerinud sise-eeskirju, teatas FI.

FI tuvastas kontrolli käigus, et Swedbank Liisingu tarbijate krediidivõimelisuse hindamist puudutavad sise-eeskirjad ja siseprotseduurid ei vastanud täielikult krediidiandjate ja -vahendajate seaduse nõuetele. Inspektsioon nõudis, et puudused kõrvaldataks hiljemalt selle aasta aprilli keskpaigaks.

Eelmisel nädalal teatas inspektsioon, et tegi ka ASile LHV Finance ettekirjutuse, kuna tuvastas samamoodi minetusi tarbijakrediidi andmist puudutavates sise-eeskirjades ja  tarbijate krediidivõimelisuse hindamises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles