Yellen: USA pangandussüsteem on jätkuvalt vastupidav

Copy
USA rahandusminister Janet Yellen.
USA rahandusminister Janet Yellen. Foto: Mariam Zuhaib

USA rahandusminister Janet Yellen kutsus reedel kokku finantsjärelevalve ametnikud, et arutada arenguid Silicon Valley Bank (SVB) panga ümber, lisades, et pangandussüsteem Ühendriikides on jätkuvalt vastupidav, teatas rahandusministeerium avalduses.

«Minister Yellen väljendas täielikku kindlustunnet pangandusjärelevalve ametnike vastu, et astuda vajalikke samme vastuseks ning märkis, et pangandussüsteem on jätkuvalt vastupidav,» ütles ministeerium.

USA võimud võtsid kontrolli SVB üle reedel. Tegu on märkimisväärse sammuga, mis tekitas üleilmselt lainetust pankade aktsiatega, sest turud muretsesid võimaliku mõjuefekti pärast, mida Ühendriikide suurim pangandusalane kollaps pärast 2008. aasta finantskriisi võiks kaasa tuua.

SVB on alates 1980. aastatest olnud üks peamisi laenuandjaid USA start-up firmadele. Üldsusele võrdlemisi vähetuntud aspekt, ent SVB spetsialiseerus start-up'ide rahastamisele ning sai seeläbi varade mahult USA suuruselt 16. pangaks – 2022. aasta lõpus oli pangal vara 209 miljardi dollari ulatuses ning 175,4 miljardit deposiidis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles