Päevatoimetaja:
Angelina Täker

Facebooki omanik töötab potentsiaalse Twitteri rivaali kallal

Copy
Facebooki ja Twitteri logod.
Facebooki ja Twitteri logod. Foto: JON NAZCA

Facebooki omanik Meta töötab reedel teatatud uue tekstivahetusplatvormi kallal, mida peetakse potentsiaalseks konkurendiks raskustes olevale Twitterile.

Pärast seda, kui miljardär Elon Musk oktoobris Twitteri üle võttis, on mõjukas veebisait kannatanud rikete ja koondamiste all ning reklaamiandjad on platvormilt põgenenud, kuna seal puudub piisav sisu modereerimine.

Kuid seni ei ole Twitterile tekkinud ühtegi olulist alternatiivi, mistõttu pole maailma juhtidel, poliitikutel, kuulsustel ja ettevõtetel muud valikut, kui jätkata suhtlemist platvormi kaudu.

Pärast teateid uudistesaitidel Platformer ja Indias asuvas Moneycontrolis kinnitas Meta reedel, et nad on alustanud tööd uue platvormi kallal.

«Me katsetame iseseisvat, detsentraliseeritud sotsiaalvõrgustikku tekstide jagamiseks,» ütles Meta lühikeses avalduses.

«Me usume, et on olemas võimalused eraldi ruumi loomiseks, kus loojad ja avaliku elu tegelased saavad jagada õigeaegseid uuendusi oma huvide kohta,» lisati avalduses.

Meediaaruannete kohaselt kasutaks Meta uus rakendus tehnoloogiat, mis võimaldaks selle koostoimimist nišivõrgustiku Mastodon ja teiste platvormidega.

See oleks selge murrang tehnoloogiagigantide tavapärasest praktikast, kus platvormid, nagu Instagram või YouTube, hoitakse tehnoloogiliste seinte taga ja tegutsevad ettevõtte servereid kasutades rangete reeglite alusel.

Mastodon töötab detsentraliseeritud arvutiserveritest, ilma et keskne juhtkond või ametiisik oleks vastutav.

Detsembris keelas Musk lühiajaliselt Twitteri kontod, mis edastasid linke teistele sotsiaalmeediaplatvormidele, sealhulgas Facebookile, Instagrami ja Mastodonile.

Tagasi üles