Päästeamet hangib suure koguse uusi päästeautosid

BNS
Copy
Päästeauto.
Päästeauto. Foto: Margus Ansu

Päästeamet kuulutas välja hanke kuni 55 uue põhiauto ostmiseks koos garantiiaegsete korraliste hoolduste ja erakorraliste remonttööde tellimise ning varuosade ostmisega; hankega asendatakse amortiseerunud sõidukid.

Põhiauto koosneb alusautost ja pealisehitusest, mis komplekteeritakse päästevarustusega ja on ette nähtud kasutamiseks inimeste ja vara päästmiseks ning keskkonna kaitseks tehtavate tööde korral, näiteks tulekahjud, loodusõnnetused, katastroofid, avariid, plahvatused, liiklusõnnetused ja muud õnnetused. Samuti õnnetustega kaasnevate ohtude likvideerimiseks tehtavate tööde puhul.

Päästeameti päästetöö osakonna juhataja Viktor Saaremetsa sõnul asendavad uued autod neid sõidukeid, mille elukaar on juba täis. «Uusi juurde ei lisandu ehk koguarv ei tõuse. Kuna päästeameti bilansis on ka Sisekaitseakadeemia õppeotstarbelised põhiautod, siis koos nendega on ametil kokku 104 ühikut, sealhulgas reservmasinad,» ütles Saaremets BNS-ile.

Ta märkis, et päästeautod on kavas paigutada erinevatesse Eesti päästekeskustesse. «Uute autode saabumisel tehakse koos olemasolevatega rotatsioonikava ehk liigutatakse nii uued kui olemasolevad sõidukid kõige mõistlikumatesse kohtadesse üle-eestiliselt, arvestades muu hulgas olemasolevate autode läbisõitu ja komandode väljasõidukoormust,» selgitas päästetöö osakonna juhataja.

Päästeautode maksumust Saaremets veel öelda ei osanud. «Hanke kogumaksumus selgub pärast pakkumuste esitamist ning sõltub eduka pakkumuse ühikuhinnast, lõplikust ostetavast sõidukite kogusest ning sõidukite järelteeninduse kuludest. Sõidukite ostmist finantseeritakse Euroopa Liidu ühtekuuluvusfondi toel ning päästeameti eelarvest,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles