LHV kummalised aktsiaanalüüsid

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
LHV logo.
LHV logo. Foto: Erik Tikan

Kui kolm aastat tagasi koroonapandeemia puhkes, inimesed kodusesse jäid ning enam ei reisinud, jätkasid LHV aktsiaanalüütikud küll ettevõtete analüüsimist ja klientidele avaldamist, kuid lõpetasid soovituste (osta, neutraalne või müü) ja hinnasihtide – mida nad nimetavad aktsia õiglase väärtuse hindamiseks – avaldamise.

Eesti aktsiatest, mida LHV analüütikud katavad, ei anta hinnasihte ega soovitusi Coop Panga, Tallinki, Tallinna Sadama, Tallinna Kaubamaja aktsiatele. Soovitusi jagatakse küll ehitusettevõtetele Merko Ehitus ja Nordecon, aga mitte Harju Elektri aktsiale.

Ühiskond on praeguseks pandeemiast juba vähemalt aasta väljunud ja elu normaliseerunud, aga LHV aktsiaanalüüsid näitavad, nagu möllaks pandeemia endiselt.

Siinkohal tekib küsimus, milleks ja kellele neid analüüse üldse vaja on. Koosnevad need ju paljuski majandusaruannete ümberjutustustest.

LHV vanemanalüütik Sander Danil ütles, et viimastel aastatel on meid tabanud järjest mitu kriisi ja see on ka üks peamisi põhjuseid, miks on mitmete aktsiate puhul täpsemate arvuliste hinnangute andmist edasi lükatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles