Eesti Energia meelitab universaalteenusest loobuma: te maksate praegu 25 protsenti kõrgemat hinda! (8)

PM Majandus
Copy
Talvised elektriliinid.
Talvised elektriliinid. Foto: IMAGO/Dirk Sattler

Eesti Energia teatas, et universaalteenuse peal on üle 200 000 kodutarbijast kliendi ning meelitab neid sellest loobuma – see on kliendi jaoks kõige kallim valik.

Eesti Energia teatas, et elektri universaalteenust kasutab Eestis praegu üle 200 000 kodukliendi ning soovitab inimestel elektripaketti vahetada, sest kalkulatsioonide kohaselt säästaks tarbijad uute pakutavate pakettidega poole aasta jooksul ligi 50 eurot.

«Universaalteenus andis inimestele mõnevõrra soodsama elektrihinna kolmeks kuuks, kuid tänaseks on energia turuhinnad niivõrd palju langenud, et universaalteenus on tarbija jaoks kõige kallim valik. Selle kasutajad maksvad juba mitmendat kuud võrreldes elektri fikseeritud või börsihinnaga paketiga mitukümmend protsenti rohkem,» ütles Eesti Energia klienditeenuste valdkonna eest vastutav juhatuse liige Agnes Roos.

Eesti Energia tahab, et inimesed läheksid üle uuele paketile, mis kehtiks kuus kuud ja maksaks 15,89 senti /kWh + võrgutasud. (Võrdluseks: nädalavahetuse elektri börsihind oli juba alla 10 sendi kWh kohta.)

Kuigi uuel pakutaval paketil puudub lepingu lõpetamise tasu, siis tuleb arvestada, et see kehtib kuus kuud ja siis peab tarbija ise vaatama, kuidas edasi saab ja mis hinnad siis kehtivad. Kuna kuue pärast on käes september ja algab uus kütteperiood, siis tasub inimestel eri pakkumisi hoolikalt kaaluda.

Roosi sõnul kohustas seadus elektrimüüjaid möödunud sügisel universaalteenusest kallimate elektripakettide kliente automaatselt universaalteenusele üle viima, kuid nüüd peavad kliendid soodsama elektri tarbimiseks ise aktiivsed olema.

Alates aasta algusest on universaalteenuselt lahkunud juba üle 22 000 Eesti Energia kliendi.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles