Tasuta ühistranspordile lüüakse hingekella (29)

Erkki Erilaid
Copy
Riigi kulutused tasuta maakonnabussiliinidele on nüüdseks kasvanud 60 miljonile eurole aastas. Fotol Aianduse peatus Tartu linna serval.
Riigi kulutused tasuta maakonnabussiliinidele on nüüdseks kasvanud 60 miljonile eurole aastas. Fotol Aianduse peatus Tartu linna serval. Foto: Margus Ansu

Tasuta maakondliku bussiliikluse tulevik paistab praegu Reformierakonna juhtimisel käivate koalitsioonikõneluste taustal tume, sest poliiti­kute hinnangul käib senine süsteem riigile üle jõu.

Maksumaksja tasutud ühistranspordi tuleviku seavad nii Reformierakonna kui Eesti 200 poliitikud kahtluse alla. Hüppelised hinnakasvud panevad riigi valiku ette, kas leida juurde ligi 12 miljonit või muuta süsteemi.

Reformierakonna fraktsiooni esimees Mart Võrklaev märkis, et praegu väga kindlat plaani, kuidas ühistransporti reformida, pole ning see tuleb enne kolme lepingupoole vahel läbi rääkida. «Kuid juba praegu võib öelda, et maksumaksja kinni makstud ühistransport ei toimi. Liine on vähe ja neid juurde teha ei saa, sest riigil pole raha. Samuti on see välja suretanud kommertsliinid. Kvaliteet kannatab ja iga aasta tuleb pumbata järjest täiendavaid summasid, mis pole jätkusuutlik,» rääkis Võrklaev.

Kommentaarid (29)
Copy
Tagasi üles