Fikseeritud hind viib kodutarbija rahakotist üüratuid summasid (8)

Merike Lees
, majandusajakirjanik
Copy
Fikseeritud hinnaga gaasi abil vett soojendavatel või kodu kütvatel tarbijatel läheb elu 1. aprillist tunduvalt kallimaks.
Fikseeritud hinnaga gaasi abil vett soojendavatel või kodu kütvatel tarbijatel läheb elu 1. aprillist tunduvalt kallimaks. Foto: Peeter Langovits

Fikseeritud gaasipakettide omanikud on hädas, sest gaasi börsihind on juba mitu korda odavam kui paketihind ning sellest kallist paketist loobumiseks tuleb maksta tuhandeid eurosid trahvi.

«Meie maksame ühe kuupmeetri gaasi eest 1,75 eurot koos käibemaksuga, millele lisandub veel võrgutasu,» rääkis eelmise aasta 1. detsembrist fikseeritud paketi peal oleva Tartu väikese korteriühistu esindaja Postimehele. Samas on gaasi börsihind sellest hinnast juba kolm korda odavam. Eesti Gaas müüb praegu gaasi hinnaga 84 ja aprillist hinnaga 74 senti kuupmeetri eest.

Selle kuu lõpuni ei ole vahe veel nii teravalt tunnetatav, sest riik kompenseerib 0,656 eurot kuupmeetri kohta, kuid aprillist see kompensatsioon kaob ja ühistul tuleb hakata maksma täishinda, 1,75 eurot kuupmeetri eest.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles