Tallinna lennujaam pärjati Euroopa parimaks

BNS
Copy
Tallinna Lennujaam
Tallinna Lennujaam Foto: Konstantin Sednev / Scanpix

Airports Council International (ACI) World koostöös reisitehnoloogiaettevõttega Amadeus tunnistasid Tallinna lennujaama Euroopa parimaks lennujaamaks.

Küsitluse põhjal oli Tallinna lennujaam mullu parim lennujaam kahe kuni viie miljoni reisijaga lennujaamade seas. Lisaks oli Tallinna lennujaam üks viiest maailma lennujaamast, mis sai auhinna pikaajalise hea töö eest.

Reisijad andsid ASQ rahuloluküsitluse raames tagasisidet enam kui 30 aspektile: hinnati lennujaama saabumist, lennule registreerimist, julgestuskontrolli, söögikohti, puhtust jne kuni lennujaamast lahkumiseni.

«Sellist tulemust ei saa teha mõne üksiku suurepärase inimesega – see tähendab, et iga lüli meie ketis peab olema suurepärane,» ütles Tallinna lennujaama juhatuse esimees Riivo Tuvike.

2006. aastal käivitatud ASQ on maailma juhtiv lennujaama reisijate rahuloluprogramm, milles osaleb ligi 400 lennujaama 95 riigist. ACI uuringud hõlmavad enam kui 30 tulemusnäitajat reisija lennujaamakogemuse põhielementide kohta, nagu tee leidmise lihtsus, registreerimine ning ostude ja söögikohtade pakkumine.

See annab kõige detailsema pildi reisijate kogemuste teekonnast igas lennujaamas ja pakub lennundustööstuse jaoks võrdlusaluseid. Eelmisel aastal läbis üle poole maailma reisijatest ASQ lennujaama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles