Päevatoimetaja:
Angelina Täker

SEB värbab ligi sada uut töötajat

Copy
SEB pank
SEB pank Foto: Sander Ilvest / Postimees / Scanpix

SEB alustas värbamisprogrammiga, mille eesmärk on palgata Balti riikides tänavu ligikaudu sada töötajat uutele tootearendus- ja IT-positsioonidele.

IT-personali on vaja juurde, sest järjest rohkem SEB kliente eelistab digilahendusi, sealhulgas kaugnõustamise teenust. Lisaks saab üha rohkem inimesi väike- ja kodulaenu ilma pangakontorit külastamata. Nende teenuste pakkumine nõuab aga erinevaid IT-eksperte.

«Paljud täidetavad ametikohad ei ole seotud kindla asukohaga ja seega loodame värvata spetsialiste kõikjalt Eestist,» selgitas SEB personali ja koolituse divisjoni direktor Margit Pugal. SEB soovib värvata teiste seas nii tarkvaraarendajaid, äriarendajaid, testijaid, UX-disainereid kui ka tootejuhte.

Küsitlus näitas, et IT-valdkonna töötajate jaoks on kõige olulisem paindlik töökorraldus ning alles seejärel konkurentsivõimeline põhipalk.

«Eelmisel aastal Baltimaades tehtud küsitlus näitas, et IT-valdkonna töötajate jaoks on kõige olulisem paindlik töökorraldus ning alles seejärel konkurentsivõimeline põhipalk. Samas on laialt levinud arusaam, et panganduse töökorraldus ei ole paindlik. Tegelikult paneme SEBs olulist rõhku sellele, et pakkuda oma töötajatele paindlikku tööaega ja töökohta, ka hübriidtöö võimalust,» selgitas Pugal.

Lisaks digitaliseerimisele ja automatiseerimisele kavatseb SEB investeerida rohkem jätkusuutlikkuse ja kliendikogemuse valdkonda, et klientide vajaduste, käitumise ja ootustega kaasas käia.

Pugal tõdes, et aasta algus on värbamiste poolest olnud väga edukas: kahe esimese kuu jooksul on SEB Eestis värvanud 25 IT- ja tootearenduse spetsialisti.

SEB pakub Balti riikides tootearenduse ja tehnoloogiavaldkonnas tööd üle 1400 inimesele, kelle hulgas on 600 töötajat Balti pankades ja 800 töötajat SEB tugiteenuste keskustes Lätis ja Leedus.

Tagasi üles