Venemaa keelab uue seadusega välismaised sõnumirakendused (2)

PM Majandus
Copy
Sõnumirakendused. Pilt on illustartiivne.
Sõnumirakendused. Pilt on illustartiivne. Foto: DAMIEN MEYER

Venemaal vastu võetud uus seadus keelab valitsusasutustel kasutada paljusid lääne kiirsõnumirakendusi.

Värske seaduse järgi ei tohi Venemaa riigiorganisatsioonid enam kasutada välismaiste omanikega infovahetusteenuseid, vahendab Infosecurity Magazine.

Venemaa side-, infotehnoloogia- ja massimeedia järelevalve föderaalteenistuse Roskomnadzori avaldatud keelunimekirja kuuluvad USA omanduses olevad Discord, Microsoft Teams, Skype for Business, Snapchat ja WhatsApp. Keelatud on ka Šveitsi krüpteeritud sõnumirakendus Threema, Dubais asuv Telegram, Jaapani Viber ja Hiina WeChat.

Kaks populaarset Ameerika rakendust on Venemaa valitsusasutustes ja muudes organisatsioonides jätkuvalt lubatud, milleks on Signal ja Zoom, kuigi neid võidakse tulevikus keelunimekirja lisada.

Piirangud on kehtestatud valitsusametnikele arvatavasti selleks, et vähendada võimalust, et tundlik teave jõuab Ukraina liitlasteni. USA eestvedamisel tegutsev luuretegevus on aeg-ajalt paljastanud Venemaa sõjaplaane, sealhulgas esialgset sissetungi, et vähendada Kremli strateegilist ja geopoliitilist eelist.

Kuid seda sammu võib vaadelda ka kui osa laiemast välismaiste tehnoloogiateenuste vastasest võitlusest Venemaal, mis on kestnud juba aastaid, kuna Putini valitsus püüab maha suruda eriarvamusi ja kontrollida meediakujundust.

 
Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles