Börsile pürgiv airBaltic vähendas kahjumit

PM Majandus
Copy
Talvehooajaks laiendab airBaltic oma Tallinna lennubaasi tuues siia oma neljanda lennuki.
Talvehooajaks laiendab airBaltic oma Tallinna lennubaasi tuues siia oma neljanda lennuki. Foto: Remo Tõnismäe

Läti riikliku lennufirma airBaltic käive kasvas eelmisel aastal 2,5 korda ning jõudis 500,17 miljoni euroni. Ettevõtte puhaskahjum vähenes samuti aasta varasemaga võrreldes kaks ja pool korda, 54,2 miljoni euroni.

Ettevõtte ärikasum oli mullu 32 miljonit eurot, see on tunamulluse 56 miljoni euro suuruse kahjumiga võrredes oluline paranemine.

«Koos poolemiljardilise käibe ja 3,3 miljoni reisijate arvuga on airBaltic taas tugeval kasumipoolel,» ütles juhatuse esimees ja president Martin Gauss, kommenteerides tunamullusest 135,7 miljoni eurosest puhaskahjumist väljatulemist.

Gaussi sõnul jäävad lennufirma eesmärgid samaks ja jätkatakse Baltikumis parima lennuühenduse tagamisega Euroopa ja maailma ärikeskustega. 

2021. aasta sügisel kinnitas Gauss, et paari aasta pärast on lennufirma aktsiad börsil. Toona suvel otsustas Läti valitsus lennufirma kapitali 90 miljoni euroga turgutada. 2020. aasta augustis lisas Läti valitsus ettevõtte aktsiakapitali 250 miljonit eurot, et aidata lennufirmal kriis üle elada. Riigiabi reeglid näevad aga ette, et saadud raha tuleb 5–7 aasta jooksul tagasi maksta. Sestap loodabki lennufirma avalikku aktsiamüüki kas selle aasta lõpus või järgmisel aastal.

Läti riigile kuulub 96,14% airBalticu aktsiakapitalist. Ülejäänud 3,86% kuulub Lars Thueseni firmale Aircraft Leasing 1 SIA.

AirBaltic lendab üle 70 sihtkohta Riiast, Tallinnast, Vilniusest ja Tamperest läbi oma lennuvõrgustiku, mis ulatub Euroopasse, Skandinaaviasse, SRÜ ja Lähis-Ida riikidesse. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles