Riigi lennufirma kasvatas müügitulu poole võrra ja jäi kasumisse (1)

BNS
Copy
Nordica lennukid. Foto on illustreeriv.
Nordica lennukid. Foto on illustreeriv. Foto: Eero Vabamägi

Eesti riikliku lennufirma Nordic Aviation Group ASi esialgsete konsolideeritud majandustulemuste kohaselt oli lennundusgrupi mullune puhaskasum 1,5 miljonit eurot ning müügitulu kasvas eelmisel aastal 51 protsenti, 90,6 miljoni euroni.

«Vaatamata kasvavatele väljakutsetele maailma majanduskeskkonnas ja Venemaa agressioonile Ukrainas, mis on mõjutanud kogu lennundussektorit laiemalt, saavutasime 2022. aastal head finantstulemused. Oleme samal ajal tegelenud intensiivselt inimeste värbamisega, et toetada grupi kasvuplaane ja muutnud edukalt ka Nordica ärimudelit, mis võimaldab alates eelmisest aastast pakkuda teistele lennufirmadele lennuteenust 180-kohaliste Airbus A320-tüüpi lennukitega,» kommenteeris grupi finantsjuht Eteri Harring pressiteates.

Ettevõte teatel suurendati mullu lennukiparki kahe lennuki võrra ning võeti kasutusele esimene Airbus A320 lennuk, millega pakutakse lennuteenust teistele lennufirmadele ja tuuroperaatoritele.

Mullu sõlmiti kaks suuremat koostöölepingut Euroopa lennufirmadega: Lissabonist alustati lende TAP Air Portugalile, millele sel aastal lisandub teinegi lennumasin. Kolm lennukit hakkab aga käitama liine Saksamaal lennufirma Marabu tellimusel. Eeloleval suveperioodil alustab lennufirma koostööd Cyprus Airwaysiga.

«Näeme turul selget kasvupotentsiaali ja usume, et lennundus taastub täielikult hiljutistest kriisidest lähima paari aasta jooksul,» prognoosis ettevõtte tegevjuht Jan Palmer ning lisas, et koostööpakkumisi on Eesti lennufirmal rohkem, kui suudetakse vastu võtta.

Nordic Aviation Group korraldab lende Xfly ja Nordica brändi all ning teeb keskmiselt üle saja lennu päevas. Tallinnast teenindatakse Stockholmi liini SASi tellimusel ning tšarterlende.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles