USA määras Ericssonile Iraagi altkäemaksuskandaali eest suure trahvi

BNS
Copy
Ericssoni peakorter Stockholmis.
Ericssoni peakorter Stockholmis. Foto: Reuters/ScanPix

USA justiitsministeerium määras Iraagi altkäemaksuskandaali eest Rootsi telekommunikatsiooniseadmete tootjale Ericssonile 2,2 miljardi krooni ehk ligi 200 miljoni euro suuruse trahvi, teatas reedel uudisteagentuur STT.

Ericsson tunnistas mullu veebruaris, et oli Iraagis osaliseks altkäemaksuskandaalis, millega võis olla seotud ka terroriorganisatsioon Islamiriik. Ericsson tegi asja avalikuks pärast seda, kui Rootsi rahvusringhäälingu SVT uuriva ajakirjanduse saade «Uppdrag Granskning» hakkas ettevõtet asja kohta küsitlema.

Asja vastu hakkas seejärel huvi tundma USA justiitsministeerium, mis on Ericssoni tegemisi varemgi uurinud. Uurimist alustati ka Rootsis, kuid prokuratuur lõpetas selle peagi.

Ericsson oli 2019. aastal ettevõtte sisearuandes möönnud, et on osalenud Iraagis ulatuslikus korruptsioonis, kuid hoidis seda saladuses, kuni SVT selle kohta küsima hakkas.

USA võimud on Ericssoni varem altkäemaksu andmise eest karistanud 10 miljardi krooni ehk ligi 900 miljoni euro suuruse trahviga. Tollal oli ettevõte rikkunud korruptsioonivastaseid reegleid mitmes Aafrika, Lähis-Ida ja Kagu-Aasia piirkonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles