Mainor Ülemiste sai võlakirjad müüdud 8,5% intressimääraga

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
15.06.2021, Tallinn
Ülemiste City ärilinnaku majandusuuringut tutvustanud Mainori juhatuse esimehe Kadi Pärnitsa sõnul areneb linnak seepärast nii edukalt, et sel on algusest peale üks omanik olnud.
Foto Mihkel Maripuu, Postimees
15.06.2021, Tallinn Ülemiste City ärilinnaku majandusuuringut tutvustanud Mainori juhatuse esimehe Kadi Pärnitsa sõnul areneb linnak seepärast nii edukalt, et sel on algusest peale üks omanik olnud. Foto Mihkel Maripuu, Postimees Foto: Mihkel Maripuu

Mainor Ülemiste lõpetas 4-aastaste tagamata võlakirjade esmaemissiooni suunatud pakkumise – kuna algne pakkumine 10 miljonit eurot märgiti üle, siis otsustas juhatus suurendada emissiooni.

Suunatud pakkumine oli kogusummas 10 miljonit eurot, õigusega seda suurendada kuni 15 miljoni euroni. Kuna investorid märkisid võlakirju 12 106 000 euro väärtuses, otsustas Mainor Ülemiste juhatus rahuldada kõik märkimised ja suurendada emissiooni 12 106 000 euroni, teatas ettevõte börsile.

Võlakirjade pakkumise müügihind oli võrdne nominaalväärtusega ning fikseeritud intressimäär 8,5% aastas. Lõppenud pakkumine oli esimene osa ettevõtte tagamata võlakirjade programmist, mille maksimaalne kogumaht on 20 miljonit eurot. Sellest saadavat raha plaanitakse kasutada Ülemiste City linnakus uute projektide arendamiseks ja 2018. aasta aprillis emiteeritud võlakirjade refinantseerimiseks 5. aprillil.

Lõppenud emissioon oli edukas kõigis kolmes Balti riigis ning selles osales 100 investorit.

Pakkumise käigus kasutas 38 investorit võimalust täielikult või osaliselt müüa oma 2023 võlakirjad emitendile tagasi. Need võlakirjad kustutatakse registrist 6. märtsil ning seejärel jääb 2023 võlakirjade kogumahuks 6 377 500 eurot. 2023 võlakirjad, millega senised investorid ei soovinud tasuda uute võlakirjade eest, jäävad registrisse kuni nende korralise lunastamiseni 5. aprillil.

Mainor Ülemiste taotles uute võlakirjade kauplemisele võtmist Tallinna börsi alternatiivturul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles