Kallas: Viimase kuue kuu jooksul pole hinnatase Eestis tõusnud (6)

Merike Lees
, majandusajakirjanik
Copy
Kuni tänavus kevadeni olid Kaja Kallas ja Urmas Reinsalu koos valitsuses. Kallas peaministri ja Reinsalu välisministrina. Kallas juhib ka praegust valitsust, Reinsalu on üks silmapaistvamaid opositsioonipoliitikuid, kelle poolt juhitava Isamaa populaarsus on kiirsti tõusnud.
Kuni tänavus kevadeni olid Kaja Kallas ja Urmas Reinsalu koos valitsuses. Kallas peaministri ja Reinsalu välisministrina. Kallas juhib ka praegust valitsust, Reinsalu on üks silmapaistvamaid opositsioonipoliitikuid, kelle poolt juhitava Isamaa populaarsus on kiirsti tõusnud. Foto: Taavi Sepp

Peaminister Kaja Kallase sõnul on Eesti eelmise aasta majanduslangus ootuspärane, sest see tuleb võrdlusest 2021. aasta näitajatega, mis olid Eestis väga head.

«Meie 2021. aasta oli edukam kui teistel naabritel ja sealt kasvada on raske,» ütles Kallas. «Vahe tuleb kasvuspurdi ajastusest. Teistel on langus ees.»

Peaminister võrdles 2021. aasta viimase kvartali 7,4 protsendilist majanduskasvu eelmise aasta viimase kvartali 4,1-protsendilise langusega ja tõdes, et selles võrdluses on Eesti üle kolme protsendi plussis.

Kallase kinnitusel pole viimase kuue kuu jooksul hinnatase Eestis tõusnud. Tarbijahinnad on kasvanud vaid kolmveerand protsenti.

Selle aasta eelarve näeb ette 6,5 protsendi ulatuses investeeringuid. Kallase sõnul on Eesti riiklike investeeringute osas Euroopas teisel kohal, samuti kultuuri ja spordi valdkonna investeeringute osas. Kaitsekuludelt on Eesti kolmandal ja hariduskuludelt neljandal kohal.

«Kui neis valdkondades on probleemid, siis mitte seetõttu, et me paneme sinna vähe raha, vaid siis tuleb vaadata, kuhu see raha läheb,» märkis Kallas.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles