KARJÄÄRIPÖÖRE Urve Palo: suur kaadrivoolavus on juhtimisvigade tagajärg

Aimur-Jaan Keskel
, majandusajakirjanik
Copy
Urve Palo saate “Karjääripööre” salvestusel.
Urve Palo saate “Karjääripööre” salvestusel. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees / Scanpix

Eksminister Urve Palo on nüüd ettevõtja ning koolitab juhte ja meeskondi. Postimehe taskuhäälingus «Karjääripööre» rääkis ta erasektorisse naasmise põhjustest ning meenutas avameelselt oma poliitikukarjääri.

Palo rääkis, et juhtimine pole eriti keeruline, kuid see vajab siiski õppimist, sest kõik vajalikud oskused ei ole juhtidele kaasa sündinud. Kui juht teeb vigu, võib personalis tekkida suur kaadrivoolavus. «Tullakse ettevõttesse, lahkutakse juhi juurest,» ütles Palo.

Aastatel 2007–2018 oli Palo Sotsiaaldemokraatliku Erakonna koosseisus neljas valitsuses minister. Palo rääkis poliitikas töötatud ajast ja peaministrite juhtimisstiilidest.

Küsimuse peale, kuidas ta võrdleb Jüri Ratast ja Kaja Kallast juhina, vastas Palo: «Ma ei imesta, et nad ei saa läbi.» Ta selgitas, et nende juhtimisstiil ja väärtushinnangud on väga erinevad. Milles erinevus väljendub, rääkis Palo lähemalt saates.

Pärast poliitikast lahkumist asus Palo juhtima kasiinoettevõtet Novoloto OÜ (Fenix Casino). Ta tunnistas, et otsus tööpakkumine vastu võtta oli keeruline, sest hasartmängudega seostakse sageli eetilisi probleeme. Lisaks polnud ta selle valdkonnaga varem kokku puutunud.

Postimehe taskuhäälingus «Karjääripööre» vestleme inimestega, kes on teinud tööelus suure muutuse: nad on lahkunud harjumuspäraselt töölt ja hakanud tegutsema uues valdkonnas. Räägime nende endisest ja praegusest tööst ning karjääripöörde põhjustest. Saadet juhib ajakirjanik Aimur-Jaan Keskel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles