Neljapäevane töönädal: Elisa tehnoloogiaüksuses on suvel pikad nädalavahetused

PM Majandus
Copy
Stroomi rand Tallinnas. Pilt on illustratiivne.
Stroomi rand Tallinnas. Pilt on illustratiivne. Foto: Sander Ilvest / Postimees / Scanpix

Elisa tehnoloogiaüksuse töötajad saavad tuleval suvel reeded vabaks võtta.

Uute töökorralduspõhimõtete järgi hakkab Elisa tehnoloogiaüksuses olema suviti üks tööpäev nädalas vähem, kuid selle arvelt tehtava töö hulk ei lange.

Neljapäevase töönädala eesmärgiks on pakkuda tehnoloogiaüksuse töötajatele suuremat paindlikkust ning rohkem puhkeaega.

Elisa kordas jaanuaris enam kui 200-liikmelises tehnoloogiaüksuses möödunud suvel toimunud lühendatud töönädala pilootprojekti, mille tulemusena otsustati suvel anda töötajatele rohkem vaba aega.

«Teise pilootprojektiga soovisime testida, kas oleme suutnud esimese katsetuse käigus esile kerkinud murekohad lahendada. Tagasiside osutus üle ootuste positiivseks ning tunneme end nüüd piisavalt kindlalt, et suvistele lühendatud töönädalatele täielikult pühenduda,» ütles Elisa tehnoloogiaüksuse juht Toomas Polli. «Talvise piloodi käigus saime veelgi kasulikku tagasisidet, mille toel suvised neljapäevased töönädalad kõigi jaoks veelgi sujuvamaks muuta,» lisas ta.

Reedeti võib ka tööd teha

Polli sõnul on heade tulemuste taga kõikide projektis osalevate töötajate ühtne arusaam, et vajalike tööülesannete täitmine on ka lühema töönädala puhul nende vastutada. «Kui mõnel nädalal ei õnnestu kõike nelja päevaga tehtud saada, siis saab mõningatel juhtudel kasutada reedet näiteks selleks, et tegeleda rohkem keskendumist vajavate ülesannetega – kuna vabadesse reedetesse koosolekuid ei planeerita, on need heaks võimaluseks rahulikumas tempos asjade ärategemiseks,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles