PRFoods vähendas eelmises kvartalis oluliselt kahjumit

BNS
Copy
PRFoodsi juhatuse liige Indrek Kasela.
PRFoodsi juhatuse liige Indrek Kasela. Foto: Maanus Masing/Saarte Hääl

PRFoods teenis mullu juuliga alanud 2022/23 finantsaasta teises kvartalis, mis lõppes 2022. aasta detsembriga, 7,3 miljoni eurose müügitulu juures 134 000 eurot kahjumit, samas kui aasta varem, enne kontserni ümberstruktureerimist, teenis ettevõte teises kvartalis 15,3 miljoni eurose müügitulu juures ligi 1,4 miljonit eurot puhaskahjumit.

2022/23 finantsaasta tulemused peegeldavad oluliselt muutunud grupi struktuuri – tingituna suurest kahjumist Soomes müüs PRFoods sealse üksuse ning vähendamaks laenukoormust väljus kasumiga Rootsi ärist. Uus grupi struktuur hõlmab endas kala töötlemist Šotimaal ja Saaremaal ning kalakasvatust Eestis, teatas kontsern börsile.

Kuue kuu arvestuses oli PRFoodsi puhaskasum 733 000 eurot, mis sisaldab ühekordset tulu Rootsi äriüksuse müügist. Aasta varem teeniti 2,12 miljoni eurone kahjum. Esimese poolaasta käive oli 11,9 miljonit eurot, eelmisel finantsaastal samal ajal 29,5 miljonit eurot.

Fookus kõrge lisandväärtusega toodetele ning värske kala müük oma farmidest tõid kaasa muutuse kasumlikkuses ning esimest korda peale COVID-19 kriisi olid kõik kontserni tütarettevõtted – Saare Kala Tootmine, Redstorm ja JRJ – teises kvartalis kasumis.

Kuigi ka ettevõtte intressikulud vähenesid tänu võlakoormuse vähenemisele 50 protsenti, on PRFoodsi netovõlgnevus ettevõtte tõdemusel siiani liiga kõrge, kuid samas parandati likviidsuskordajat tagasi 1,0 peale. Ligikaudu 90 protsenti kontserni laenuportfellist on fikseeritud intressiga.

Hoolimata volatiilsusest toiduainete turul ja kõrgest inflatsioonist näeb ettevõte oma toodete järgi püsivat nõudlust ning on sisendhindade kasvu kandnud edasi ka lõpptoodetesse. «Olles kontsentreeritum oma suuruselt, oleme rohkem fokusseeritud efektiivsusele ja usume, et suudame säilitada ärikasumi meie tehastes,» märkis juhatus aruandes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles