Graafik Gaasimure on murtud, kui senine kokkuhoid jätkub

Erkki Erilaid
Copy
Kardetust soojem talv ja ennekõike tööstuses gaasile aseainete leidmine on koos tarbimise vähendamisega gaasikütte hinnad alla toonud.
Kardetust soojem talv ja ennekõike tööstuses gaasile aseainete leidmine on koos tarbimise vähendamisega gaasikütte hinnad alla toonud. Foto: Caro/Sorge/Scanpix

Gaasi börsihind langes teisipäeval viimase ligi pooleteise aasta madalaimale tasemele. Euroopa hoidlates on gaasi üle kahe korra rohkem kui mullu samal ajal ning ekspertide hinnangul võib energiakriisile selleks ja säästmist jätkates ka järgmiseks hooajaks joone alla tõmmata.

«Selleks talveks on energiakriis läbi,» nentis Alexela energiakaubanduse portfellijuht Kalvi Nõu. Järgmiseks küttehooajaks võivat hinnad taas tõusta, juhul kui suvisel varumisperioodil tormavad Euroopa gaasifirmad üksteist üle pakkuma, nagu juhtus mullu. «Euroopa Liit loodab rakendada n-ö gaasi ühisostuplatvormi, et seda probleemi vältida,» rääkis Nõu. «Kuulume ka ise selle Eesti töögruppi, kuid veel on vara ühise ostuplatvormi tööle hakkamise osas seisukohta kujundada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles