Bussijuhtide palk tõuseb

BNS
Copy
Bussid. Pilt on illustratiivne.
Bussid. Pilt on illustratiivne. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Transpordi Ametiühing ja Autoettevõtete Liit allkirjastasid teisipäeval, 28. veebruaril sõitjateveo üldtöökokkuleppe muudatuse, mille kohaselt tõuseb bussjuhtide palk kiiremas tempos, kui oli seni kavandatud.

Kokkuleppe kohaselt tõuseb alates tänavu 1. oktoobrist bussijuhi miinimum kuupalk 1300 euroni, alates 2024. aasta 1. aprillist 1350 euroni ja alates 2024. aasta 1. oktoobrist 1400 euroni. Praegu on täistööajaga töötavate bussijuhtide miinimum töötasu 1250 eurot kuus, teatasid esindusliidud.

Kokkuleppe sõlmiti ka uues töötasu miinimummääras, mida kohaldatakse alates 2025. aasta 1. veebruarist nendele bussijuhtidele, kes hakkavad sõitma uute avaliku teenindamise riigihanke lepingute sõlmimise järel toimivatel bussiliinidel. Kokkuleppe järgi on eesmärk uute lepingute alusel sõitvatele bussijuhtidele rakendada Eesti keskmise palga tasemel töötasu.

Autoettevõtete Liidu president Andrei Mändla oli rahul läbirääkimiste kuluga, lootes, et selle sammuga jõuab sektor kiiremini järele Eesti keskmisele palgatasemele ning palgatõus aitab veidigi leevendada teravat bussijuhtide puudust.

Transpordi Ametiühingu juhatuse esimees Üllar Kallase sõnul on töötajate järelkasvu tagamiseks kriitiliselt oluline konkurentsivõimelise töötasu tagamine terves bussinduse sektoris ning kavandatav muudatus loob eeldused bussijuhtidele väärikama töötasu kokkulepeteks ka tulevikus.

Sõlmitud kokkulepped ja nende laiendamine kogu sektorile jõustuvad 1. juulil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles