Eesti Gaas langetab järjekordselt gaasi hinda

PM Majandus
Copy
Eesti Gaasi juhatuse esimees Margus Kaasik.
Eesti Gaasi juhatuse esimees Margus Kaasik. Foto: Eero Vabamägi/Postimees

Eesti Gaas langetab sarnaselt möödunud kuudega ka aprillis kodukliendi paindliku paketi hinda – kui veebruaris langes gaasihind poole võrra, siis nüüd langeb täiendavalt veel kaksteist protsenti – uus gaasihind on praeguse 0,84 eurot/m³ asemel 0,74 eurot/m³ koos käibemaksuga, mis on teadaolevalt madalaim hind Eestis.

«Gaasi globaalse hinna asjus on ainult häid uudiseid – ilm on keskmisest soojem, mahutid on täis ning täispööre lääne päritolu LNG gaasile tehtud. Teadmatus ja ebakindlus on hinnast lahkumas, gaasiga on taas kõige soodsam kütta, gaas on tagasi konkurentsis,» märkis Eesti Gaasi juhatuse esimees Margus Kaasik.

«Soodsate asjaolude kokkulangemisel ei saa välistada, et gaasi turuhind püsib 50–60 euro/MWh juures pikemalt. On hinnanguid, et järgmise kevadeni, mis omakorda annab kõikidele klientidele kindlust juurde ning võimaluse neile klientidele, kes vahepeal teisi kütuseid kasutasid, gaasi juurde naasta,» märkis Kaasik.

Eesti Gaas on teinud selle aasta sügiseni kokkulepped kümne gaasilaeva tellimise kohta – kolm tarnet tuleb talvel Leedu Klaipeda sadamasse ning kevadsuvel seitse Soome Inkoo sadamasse. Jaanuari keskel jõudis Eesti Gaasi tellimusel Leedu Klaipeda sadamasse selle aasta esimene laevatäis Ameerika Ühendriikide päritolu veeldatud maagaasi (LNG). Järgmine laev tuuakse Klaipedasse märtsis. Möödunud aastal tõi Eesti Gaas Klaipedasse viis gaasitankerit Norrast ja Ameerika Ühendriikidest päritolu gaasiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles