EfTEN United Property Fundi osaku väärtus pisut kasvas

BNS
Copy
EfTENi jaeärisuuna juht Kristjan Tamla
EfTENi jaeärisuuna juht Kristjan Tamla Foto: Konstantin Sednev

EfTEN United Property Fund osaku puhasväärtus (NAV) oli jaanuari lõpus 10,85 eurot, kasvades kuuga 0,3 protsenti.

Alates fondi loomisest 2021. aasta juuni lõpus on fondi tootlus olnud 11,7 protsenti ning investeeritud kapitali tootlus 12,7 protsenti. Fondi omakapitalist on 30 protsenti investeerimata, teatas EfTEN börsile.

Veebruaris toimusid olulised muudatused fondi kahes suures investeeringus. Esiteks, suurimas investeeringus, Danske endises büroohoones Vilniuses, sõlmis fond uue üürilepingu, mille tulemusena on hoone täielikult välja üüritud. Üürnike vahetus kasvatas EfTENi jaoks aastaga hoone üüritulu 16 protsendi võrra. Teiseks väljastas Rae vald fondi ainsale kinnisvaraarenduse investeeringule Uus-Järvekülas hoonete esimese etapi ehitusloa.

Alates jaanuari keskpaigast on fond täheldanud esimesi oodatud muutuste märke Baltikumi ärikinnisvaraturul: esimesed müüjad on hinnaootusi allapoole korrigeerimas ning turule on tulnud madalama hinnatasemega pakkumisi. Praegu piirdub see siiski peamiselt Vilniuse niinimetatud B-klassi büroode segmendiga, kus EfTEN United Property Fund omab juba arvestatavas mahus investeeringuid.

Kuna euribori tulevikuootusi on viimastel nädalatel kõrgemale korrigeeritud, siis hakkab see senisest veelgi enam suure võlakoormusega ettevõtete rahavoogu mõjutama. Seetõttu ootab fond Baltikumi ärikinnisvaras hinnalanguse kandumist ka teistesse segmentidesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles