Eesti Energia uus juht: noored ei tule töölegi, kui pole rohepöörde eesmärke (4)

Andrus Karnau
, ajakirjanik
Copy
Ericsson Eesti juht Andrus Durejko. 
Ericsson Eesti juht Andrus Durejko. Foto: Eero Vabamägi

Eesti Energia juhatuse uus esimees Andrus Durejko kannab haruldast perenime, sest tema juured ulatuvad Poola.

Nagu öeldud: Durejko elab Kohilas. «Mulle meeldib elada metsas ja ma olen kolkapatrioot,» ütleb Durejko.

Ta lisab kiiresti juurde, et see oli nali, aga terake tõtt siiski on. Durejko on kuulunud kaks ametiaega kohalikku volikokku ja on aidanud asutada erakooli. Tänavu lõpetab Kohila Mõisakooli esimene lend, 9. klassi õpilased. Milleks eraõppeasutus, kui Kohilas on ka munitsipaalkool? Durejko kostab, et konkurentsi on vaja. Tema lapsed õppisid Tallinnas ja ta tahtis, et Kohilas saaks ka paremat haridust.

Pidev laienemine

Kohila Mõisakooli peab Miikaeli Ühendus, mille hoole all ka Tallinna vanalinna hariduskolleegium. «Ma ei ole usklik inimene, kristlik maailmavaade on vastuvõetav ja kirikus käin vahel kontserdil,» kostab Durejko.

Durejko elektriinseneri haridus pärineb maaülikoolist. Ta on Ericsson Eestis töötanud 1996. aastast. Algul oli ta reatööline, tarkvaraarendaja. 1999. aastast juhatuse liikmena ja viimased viis aastat juhatuse esimehena. Ta on ka Ericsson Läti juhatuse esimees, aga selles juriidilises kehas pole ühtegi töötajat.

Esimene asi, mida Durejko Lasnamäel Postimehe ajakirjanikele ütleb: meil on väga vähe ruumi, me kogu aeg laieneme. Õige pea laieneb ettevõte Lasnamäel veel ühte tootmishoonesse, olemasolevale 30 000 ruudule lisaks 38 000 ruutu. Sinna tuleb ka inimesed palgata.

Aga seda kõike teevad uued juhid, sest kuu aja pärast on Durejko Ericssonist lahkunud. Praegu tegeleb ta Eesti Energia juhatuse liikmete valimisega. Märtsis läheb ta oma uue meeskonnaga nõukogu ette.

«Põlevkivi kui selline ei ole probleem, see on väga hea maavara, põlevkivi on olnud Eesti majanduskasvu alus. Küsimus on, kas me oleme valmis CO₂ emissiooni elektritegemisel kinni maksma,» seletab Durejko.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles