Uuring: töötajaid juurde palkavate ettevõtete osakaal on järsult kukkunud

PM Majandus
Copy
Teet Tender.
Teet Tender. Foto: Erakogu/ PwC

Ärinõustamisettevõtte PricewaterhouseCoopers (PwC) värske Balti tippjuhtide uuringu järgi kavatseb vaid 35 protsenti küsitletud tippjuhtidest aasta jooksul töötajaid juurde värvata, aasta tagasi prognoosis oma ettevõttes aasta jooksul töötajate arvu suurenemist aga 61 protsenti tippjuhtidest.

«Ligi 8 protsenti Eesti tippjuhtidest näeb, et nende ettevõtte töötajate arv väheneb. Valdav enamus ehk 57 protsenti prognoosib, et töötajate arv jääb praegusega võrreldes samaks,» märkis PwC Eesti juhtivpartner Teet Tender.

«Ka Lätis ja Leedus on viimaste aastatega võrreldes töötajate arvu kasvu prognoos seiskunud, ehk Lätis arvab 34 protsenti tippjuhtidest, et nende ettevõtte töötajate arv suureneb, ja Leedus on vastav protsent 38 protsenti,» lisas ta.

Palgatõus keskmiselt 6–10 protsenti

PwC uuringu kohaselt on võrreldes eelmise aastaga kasvanud Eestis nende tippjuhtide hulk, kes ei plaani järgmise aasta jooksul enda ettevõttes töötajate palku tõsta. Kui eelmisel aastal oli nõnda vastajaid 6 protsenti, siis tänavu arvab nii 13 protsenti. Küll aga on kasvanud ka nende tippjuhtide arv, kes plaanivad enda töötajate palku tõsta enam kui 15 protsendi võrra. Sarnaselt eelmise aastaga plaanitakse peamiselt palku tõsta vahemikus 6–10 protsenti – tänavu plaanib sellist palgatõusu 47 protsenti küsitletud tippjuhtidest.

Inflatsiooni kasvu tõttu hindab ka Eesti Pank, et eeloleval aastal jätkub üleüldise hinnakasvu tõttu ka palgakasvu jätkumine, kuna üleüldine ostujõu langus suurendab ka survet palgatõusu küsida.

Värbamine ikka raske

Uute töötajate värbamise suhtes ollakse kõigis Balti riikides arvamusel, et see on sama keeruline kui aasta tagasi – seda arvas enam kui kolmandik kõikidest Baltikumi tippjuhtidest. Kui eelmine aasta arvas 75 protsenti Eesti tippjuhtidest, et värbamine on muutunud keerulisemaks, siis tänavu langes nõnda vastanute arv 32 protsendipunkti võrra. Märgatav muutus on toimunud ka Leedus, kus vastas eelmisel aastal 89 protsenti tippjuhtidest, et nende arvates on värbamine muutunud aastaga keerulisemaks. Tänavu on see arv langenud 34 protsendipunkti võrra.

Hulgaliselt on aga kasvanud nende tippjuhtide arv, kes tunnetavad, et värbamine on sama keeruline kui aasta tagasi. Eesti puhul on nii arvanud tippjuhtide hulk 43 protsenti, Lätis 40 protsenti ja Leedus 33 protsenti.

PwC globaalses tippjuhtide uuringus osales üle 4400 tippjuhi üle kogu maailma. PwC Baltikumi uuring viidi läbi mullu detsembris ja selles osales üle 300 tippjuhi Eestist, Lätist ja Leedust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles