Börsilt lahkuda plaaniv Clevon jäi suurde kahjumisse

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Clevoni robotkullerid liiguvad ka Viljandi tänavatel.
Clevoni robotkullerid liiguvad ka Viljandi tänavatel. Foto: Elmo Riig

Clevoni (varem tuntud Cleveron Mobility nime all) läinud aasta käive oli 98 420 eurot, milel juures jäädi 3 409 850 euro suurusesse kahjumisse.

Ettevõte majandusaasta kestis 1. aprillist 2022 kuni 31. detsembrini 2022.

Clevoni olulisimaks sündmuseks oli IPO, mille käigus pakuti aktsiaid avalikkusele ja toimus aktsiate kauplemisele võtmine Tallinna börsi alternatiivturul.

«Kuigi IPO oli edukas, on praeguseks ilmnenud vajadus First Northilt lahkuda: Clevon ASi tootearendus (st isejuhtiva sõiduki ja sellega seotud tehnoloogia arendamine) vajab täiendavat kapitali ja selle kaasamine kas väärtpaberite pakkumise teel kauplemiskohas või suunatud pakkumiste teel kauplemiskoha väliselt on finantsturgude praegustes tingimustes äärmiselt vähetõenäoline,» vahendas ettevõte börsiteates. «Suhtlus potentsiaalsete investoritega on näidanud, et kaasamaks täiendavat kapitali on vajalik First Northilt lahkumine.»

Aruandeperioodi lõpuks on Clevoni robotkullerid avalikel teedel tarneid tehes läbinud juba üle 20 000 kilomeetri. Toodetud ja aktiivses kasutuses on 20 mehitamata robotkullerit Clevon 1, mida katsetati nii testplatsil kui ka pilootprojektides Eestis, teistes Euroopa riikides ja USAs.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles