Uus Maa: väsinud välimusega kinnisvara üürimine võib osutuda aeganõudvaks

BNS
Copy
Vana kortermaja Koplis. Pilt on illustratiivne.
Vana kortermaja Koplis. Pilt on illustratiivne. Foto: Sander Ilvest / Postimees / Scanpix

Uus Maa kinnisvaramaakleri Anneli Lindemanni sõnul on üürimise eesmärgil soetatud kinnisvara puhul väga oluline selle seisukord, sest sellest sõltub nii üürihind kui ka sobiva üürniku leidmise kiirus.

«Väsinud ja kulunud välimusega kinnisvara üürimine võib osutuda aeganõudvaks, sest üürnikud eelistavad korralikku, puhast, murevaba ja pigem kaasaegset üüripinda. Tõenäolisemalt peatuvad üürnikud heas seisukorras mugavustega üüripinnal ka kauem,» lausus Lindemann pressiteates.

Kutselise kinnisvaramaakleri sõnul on kaks peamist suunda, kuidas üürikinnisvara väärtust tõsta – pisiparandused või täielik uuendus. «Vahel piisab vaid seinte värvimisest ja korralikust suurpuhastusest, et luua üüripinnal värskem ilme. See-eest teinekord tuleb teha suurem investeering, näiteks vahetada välja põrand, köögimööbel või remontida vannituba,» kirjeldas Lindemann.

Inbanki laenude ja ja kaartide müügijuhi Evelin Rahkema sõnul tasub üüritava kinnisvara parendamisel hoolikalt läbi kaaluda, kui suur investeering end kui pika aja vältel ära tasub ning kas on mõistlik kasutada juba olemasolevaid vahendeid või kaaluda hoopis panga finantseeringut.

«Väiksemad mõnesaja eurosed kulutused on mõistlik tasuda kohe või ajatada näiteks «osta kohe-maksa hiljem» makselahendusega kolme kuu peale. Ostu pikema perioodi peale ajatamine on lisatasudeta ning võimaldab vältida olukorda, kus ühes kuus tuleb suurem summa korraga välja käia. See-eest suuremate, paarist tuhandest eurost algavate kulutuste puhul tasub kaaluda fikseeritud intressiga remondilaenu,» selgitas Rahkema.

Lindemann rõhutab, et üüriks mõeldud kinnisvaraga seotud lisainvesteeringud tuleb põhjalikult läbi kaaluda. «Kui üüritav kinnisvara asub piirkonnas, kus üürihinnad on madalamad, siis ei pruugi värskendusel nii suurt mõju olla, kui oodatakse. Samuti ei ole mõistlik juba heas seisukorras vara kapitaalset remonti ette võtta, kuna see investeering ei pruugi end samuti õigustada,» toonitas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles