Tartumaa Arendusselts avalikustas uue kohaliku elu arengustrateegia

BNS
Copy
Raha
Raha Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees / Scanpix

Tartumaa Arendusselts (TAS) avalikustas kolmapäeval piirkonna Leader ühisstrateegia 2023–2030 tööversiooni, mis on avalikustamisel kuni 20. märtsini, mil on võimalik esitada täiendavaid ettepanekuid.

Projektitaotlusi saavad esitada maapiirkonna ettevõtted, kodanikuühendused ja kohalikud omavalitsused. Rahastus tuleb Euroopa Liidu ühise põllumajanduspoliitika Eesti strateegiakavast Leader ja Euroopa Sotsiaalfondist. Kokku loodetakse piirkonda tuua toetusraha ligi 4,5 miljonit eurot.

«Dokument on kompromiss paljude valdkondade, tegevussuundade ja Tartumaa piirkondade vahel. Strateegia viiakse ellu koostöös – ettevõtjad loovad piirkonda rahalist väärtust ja uusi töökohti, kogukonnad emotsionaalset väärtust ja turvatunnet ning võrgustikud ja omavalitsused panevad algatustele õla alla, tänu millele paraneb elukvaliteet kogu Tartumaal,» sõnas TASi juhatuse esimees Priit Lomp.

Uute teemadena on strateegias energiakogukonnad, arukad külad, sotsiaalse kaasatuse suurendamine, rohe- ja ringmajanduse pilootprojektid, ärilised teenused kiiresti kasvavates või turutõrke piirkondades, noorte füüsilise ja vaimse tervise toetamine. Esile on tõstetud Emajõega seotud teenuste ja taristu arendamine. Jätkatakse väiketootmise, turismi, kogukonnaobjektide ja koostöövõrgustike arendamist ning piirkonna arengu seisukohast oluliste suurprojektide toetamist.

Strateegia koostamisel rääkis kaasa ligikaudu 400 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles