Miljonärid paljastavad: põhjused, miks nad töölt lahkusid ja oma tööandjast edukamaks said

Liina Laks
, majandusajakirjanik
Copy
Ei riikide rahad
Ei riikide rahad Foto: Jason Lee/Scanpix

Paljud miljonärid alustasid lihtsate palgatöötajatena. Sadu miljonäre intervjueerinud USA ajakirjanik pani kokku kõige levinumad põhjused, miks need inimesed oma varasema töö seljataha jätsid - ja veelgi edukamaks said.

Tom Corley kirjutab CNBCs, et intervjueeris kokku 223 miljonäri, kes talle oma loo rääkisid. Sealt koorusid välja mõned peamised põhjused, miks miljonärid palgatöö ja oma vana tööandja seljataha jätsid.

1. Nende võimeid ei kasutatud: hilisemad miljonärid kirjeldasid oma vana töökohta kui zombie-tööd, kus tuli tegeleda ainult rutiinsete ülesannetega ning ettevõte ei tahtnud nende muudest headest oskustest ja võimetest midagi teada.

2. Neil olid halvad ülemused: üks töötaja kirjeldas, kuidas tema juht teda pidevalt kritiseeris, kuid samas ei suutnud konstruktiivset kriitikat jagada. Töötajal sai kõrini, ta lahkus ettevõttest koos rea teiste töötajatega, rajas oma firma ja sai edukaks. Ülbed, isekad või liiga nõudlikud ülemused olid ka rea teiste miljonäide lahkumise põhjuseks,

3. Neile ei makstud piisavalt: kui palk oli halb või palgatõusu enam kuskilt ei paistnud, oli tulevastele miljonäridele selge, et siin firmas tulevikku pole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles