Millised Eesti ettevõtted veel Venemaal tegutsevad

Liina Laks
, majandusajakirjanik
Copy
Venemaa piiripost Saatse saapa juures
Venemaa piiripost Saatse saapa juures Foto: Arved Breidaks

Aasta peale seda kui Venemaa alustas sõda Ukrainas on ikka veel Eesti ettevõtteid, kes tegutsevad edasi nii Venemaal kui ka Valgevenes.
 

Kui palju on Eesti ettevõtteid, mis mingil kujul Venemaal tegutsevad? Seda pole sugugi kerge öelda. Maksu-ja tolliamet märkis, et täpsemate andmete kokkupanemine võtab aega ning statistikaamet sõnas, et nende kõige värskemad andmed pärinevad 2020. aastast.

Mõlemad ametid rõhutasid, et ettevõtteid nimeliselt välja tuua ei saa.

Statistikaameti juhtivanalüütik Egle Raidsalu sõnas:«Vaatasime juurde ka nende emaettevõtete arvu, kellele need Venemaal ja Valgevenes asuvad tütarettevõtted kuuluvad. Konkreetsete ettevõtete nimesid kahjuks anda ei saa,»

Arvuliselt näeb asi välja nõnda: «Emaettevõtteid, kes 2020.aastal - need on meie värskeimad andmed- omasid tütarettevõtteid Venemaal, oli kokku 40 tükki ja neid, kel tütarettevõtted Valgevenes 39 tükki.

40 Eestis registreeritud emattevõttel oli kokku 79 tütarettevõtet Venemaal. Seal töötas toona 3439 inimest.

39 Eesti ettevõttel oli lisaks 57 Valgevenes registreeritud tütarettevõtet, mis andsid tööd 4176 inimesele.

Teadaolevalt on Venemaa äri Eesti börsifirmal, Toomas Tooli osalusega Silvano Fashion Groupil. Sõja alguses selgitasid oma tegevusplaani Venemaal ERR-ile tööstusettevõtted Metaprint ja Wolf Group.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles