Euroopa suurim keemiatööstus koondab tuhanded töötajad

Liina Laks
, majandusajakirjanik
Copy
BASFi tehas Saksamaal
BASFi tehas Saksamaal Foto: ANNEGRET HILSE/SCANPIX

Euroopa suurim keemiatööstusettevõte BASF teatas, et koondab 2600 töötajat.

Handelsblatt kirjutab, et rahvusvaheline keemiatööstusettevõte BASF, mille peakorter asub Saksamaa, tahab koondada 2600 töötajat.

Saksamaal peaks plaani järgi kaduma 2/3 BASFi töökohtadest.

«Euroopa konkurentsivõime kannatab aina enam ülereguleerimise käes. Ta kannatab ka aeglase bürokraatliku loamenetluste protsesside ja eelkõige suurte kulude tõttu enamikes tootmispaikades,» selgitas BASFi juht Martin Brudermüller.

Handelsblatti andmetel on BASF Saksamaa suurim gaasitarbija ning eelmise aasta kõrged gaasihinnad tabasid ettevõtet valusalt. Juba mullu sügisel teatas BASF, et tahab alustada säästuprogrammiga, mis aitaks igal aastal 500 miljonit eurot kokku hoida.

BASFil oli 2021. ülihea aasta, müügitulu ulatus 78,6 miljardi euroni, kasum oli 5,5 miljardit eurot. 2022. aastal kasvas müügitulu küll jõudsalt, 87,3 miljardi euroni, kuid firma jäi 1,4 miljardi euroga kahjumisse ning firma prognoosib, et tulud kahanevad ka tänavu. 2022. aasta kahjum tuleb Saksamaa meedia andmetel eelõige sellest, et BASF näeb oma Venemaal asuvat Wintershall DEA äri kui Venemaa poolt riigistatud ettevõtet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles