Bill Gates ostis osaluse Euroopa suures õllepruulijas

Carl-Robert Puhm
, majandusajakirjanik
Copy
Bill Gates tänavusel Austraalia lahtiste tenniseturniiril.
Bill Gates tänavusel Austraalia lahtiste tenniseturniiril. Foto: Dovgan/UK Sports Pics/Scanpix Baltics

Tehnoloogiahiid Micorsofti asutaja Bill Gates ostis 3,76-protsendilise osaluse Hollandi joogigigandi Heinken emafirmas Heineken Holding, kuigi Microsofti miljardärist asutaja on varem öelnud, et ta pole «suur õllejooja».

Hollandi Finantsturgude Inspektsioon (AFM) avalduses öeldakse, et aktsiad osteti 17. veebruaril. Heineken Holdingule kuulub enamusosalus õllepruuljas Heineken NV. 

Gates ostis aktsiad Mehhiko joogitootjalt FEMSA, kes likivideeris kogu enda osaluse, müües kokku 18 miljonit Heineken Holdingu aktsiat. Gates omandas müüki pandud kogusest üle poole ehk 10,8 miljonit aktsiat, mille eest tuleb praeguse turuhinnaga välja käia 883 miljonit euro. Kuna summa oli suur, tuli tehing Hollandi aktsiaturu reeglite kohaselt ka avalikus teha.

2018. aasta ühismeediaplatvorm Redditi rubriigis «Küsi minult midagi» ütles Gates, et ta ei ole suur õllejooja. «Kui jõuan mõnele pesapallimängule, joon lahjat õlut, et minna kaasa teiste õllejoojatega. Aga palun vabandust, et pean tõelistele õllejoojatele pettumust valmistama,» kirjutas Gates toona.

Bill & Melinda Gatesi sihtasutus, miljardäri ja tema endise naise asutatud heategevusfond, jäid uudist vahendanud Reutersile esialgu kättesaamatuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles