Tule ja ehita koos oma ala ekspertidega panka, mille teenuseid sooviksid ise kasutada

LHV
Copy
Foto: LHV

Eesti kapitalil põhineva LHV Panga viimased aastad on möödunud suure kasvu tähe all ning seda nii töötajate arvu kui ka teenuste ja toodete arendamise mõttes.

«Oleme uue toote arendamisel saanud alati jälgida turgu, et mõista, mida klient päriselt vajab. Meie eesmärk on ehitada parimat panka, mille tooteid tahame ise kasutada. See motiveerib inimesi, sest nad tahavad kaasa mõelda, aru saada, otsustada ning ehitada enda asja, iseendale. Ja seda mitte ainult tehnoloogia osas, vaid ka ärilises mõttes,» tutvustab LHV IT arenduse juht Rainer Tikk.

Näiteks enamik panga investeerimisvaldkonna arendusmeeskonna liikmetest on investeerimishuvilised, kes on võtnud nii teenuse kui ka süsteemid pulkadeni lahti ja üles ehitanud, et saavutada parimaid tulemusi. «Kuna enamik süsteeme oleme ise rätsepatarkvarana majas sees ehitanud, annab see meile väga head teadmised oma süsteemidest ja ärist. Lisaks paindlikkuse kiiresti reageerida turu, majanduse ja teistele välistele teguritele,» ütleb Tikk.

Praegu töötab LHVs üle 900 inimese, neist 125 arendusosakonnas. Seejuures on tähelepanuväärne, et 67 IT arenduse inimest on ettevõttega liitunud viimase kahe aasta jooksul. Ja omakorda ligi kolmandik arendusosakonna töötajatest on naised. Kokku tegutseb ettevõttes 12 autonoomset tootearendusmeeskonda, kes igaüks toimetab oma valdkonnas alates pangakanalitest ja klientidest kuni investeerimise ja finantseerimiseni. Samas puudub eraldi arhitekti roll ning meeskondi julgustatakse ise lahendusi välja töötama. Seejuures on oluline inimeste töö- ja eraelu tasakaal ning pingutatakse selle nimel, et 8 tundi tööpäevas panustada oleks piisav. Meeskondade suhtluskeel on eesti keel, mis ei olegi enam tehnoloogiaettevõtetes nii tavaline.

Väljakutseid pakub ambitsioon saada Eesti suurimaks pangaks

Kuna edu ja eesmärkide saavutamise aluseks on eelkõige inimesed, soovib LHV pakkuda oma inimestele väljakutsuvat tööd, võimalusi ja tuge arenemiseks ning pühendunud töökaaslasi. «Panustame oma inimeste hoidmisse ja arendamisse ning soovime selles olla järjest paremad. Arvestades, et meie arendajate keskmine staaž on üle kolme aasta ja et oleme pälvinud mitmeid atraktiivse, peresõbraliku ja ihaldusväärseima tööandja tunnustusi, siis ilmselt oleme midagi ikka õigesti teinud,» möönab Tikk.

LHV panustab vastavalt võimalustele ka järelkasvu tekitamisse – see oleneb meeskondade vajadustest. Eelmise aasta suvel kaasati IT arendusse 11 praktikanti, kes kõik jäid ka tööle. Hetkel oleme otsimas vanem- ja juhtivarendajaid.

Kuna LHV Pangal on vaid kolm kliendikontorit, on nende põhiline fookus digitaalsetel kanalitel, nagu internetipank, mobiilipank jne. See seab tehnoloogia kesksele kohale ja kõige aluseks. Tehnoloogia mõttes ollakse Java ja Angulari stacki maja, kasutades põhiliselt tehnoloogiaid, nagu Java 11/17, Spring Boot, Gitlab ja Kubernetes. Tikk sõnab, et mitmeid tooteid ei eksisteeriks, kui poleks seda võimaldavat tehnoloogiat ning seetõttu ongi LHV end defineerinud tehnoloogiaettevõttena, kus töötatakse tootearenduse printsiipide järgi.

Rääkides viimaste aastate suurematest muutustest, nimetab ta värske suunana kindlustust, kuhu täna moodustatakse uut meeskonda. «Otsime sinna nii juhtivarendajat, analüütikut kui ka muid rolle. Ja kõige rohkem väljakutseid pakub meile muidugi ambitsioon saada suurimaks pangaks Eestis – selliseks kasvuks peab olema tehnoloogiliselt valmis nii automatiseerituse kui ka jõudluse osas. Tehnoloogiliselt on praegu meie üks fookusi konteineripõhisele infrastruktuurile üleminek, et kasvatada veelgi meeskondade autonoomsust.»

«Tahame, et klient saaks võimalikult palju vajaminevaid toiminguid teha läbi meie digikanalite ja et kõiki tooteid ja teenuseid oleks läbi meie platvormide võimalikult lihtne ja mugav kasutada. Seda kõike selleks, et võimaldada kliendile täielik tegutsemisvabadus aja ja koha osas, kus ta oma toiminguid teeb,» ütleb IT arenduse juht. «Pangandus on tänapäeva maailmas elutähtis teenus.»

Loe lähemalt LHV tegemistest: www.lhv.ee

Copy
Tagasi üles