Iute grupp kolmekordistas kasumi

BNS
Copy
IuteCrediti kontor Skopjes
IuteCrediti kontor Skopjes Foto: IuteCredit

Finantsteenuseid pakkuva Iute Groupi konsolideeritud tulu kasvas mullu aasta varasemaga võrreldes 20 protsenti, 89 miljoni euroni, puhaskasum kolmekordistus aasta võrdluses 19,6 miljoni euroni ning konsolideeritud bilanss oli 322 miljonit eurot. 

2022 oli ettevõtte jaoks parim kasvuaasta nii bilansi, klientide arvu, tulude kui ka puhaskasumi mõttes, ütles Iute Groupi juht Tarmo Sild pressiteates.

Ettevõttel on Silla sõnul 178 000 laenukohustusi täitvat klienti ja üle 90 000 kliendi, kes kasutavad makseteenuseid. Grupi põhiturud on Moldova, Albaania, Põhja-Makedoonia ja Bulgaaria.

«Albaania on esimene turg, kus lansseerime aasta teises pooles võimaluse võtta Iute virtuaalsesse rahakotti vastu mis tahes makseid ja kasutada raha digikanalites. Lisaks on plaanis pakkuda võimalust teha piiriüleseid makseid,» rääkis Sild.

Ta lisas, et grupil käivad ettevalmistused 2019. aastal Frankfurdi börsil emiteeritud eurovõlakirjade refinantseerimiseks. Silla sõnul tekib Eesti investoritel sel kevadel võimalus osta juurde 11-protsendise aastatootlusega Iute võlakirju. 

Ettevõtte eesmärk on jõuda järgmise kolme aasta jooksul miljoni aktiivse kliendini ning saavutada 2026. aasta lõpuks miljardieurone bilansimaht.

«Plaan on aasta lõpuks saada 230 000 lepingut nõuetekohaselt täitvat laenuklienti ja 130 000 aktiivset makseteenuseid kasutavat klienti. Konsolideeritud bilanss ületab hinnanguliselt 350 miljonit eurot ning eeldame, et teenime vähemalt 100 miljonit eurot tulu ning üle 12 miljoni euro puhaskasumit. Seejuures jätkame oma tehnoloogiasse investeerimist,» lubas Sild.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles